Finalul lunii mai m-a adus din nou aproape de munte. Deși am luat o pauză cam lungă de la drumeții, mi-am promis ca vara asta să revin și să descopăr alte frumuseți din țara noastră. Am început ușor, urcând la un vărf înalt de…487m:

Drumeție in Muntii Macin cu T.E.D Adventure!

Drumetie in Muntii Macin

 

Am pornit cu autocarul din București dis de dimineață și după câteva ore bune de mers am ajuns în localitatea Greci, locul de start al traseului. Am fost atenționați că în zonă putem găsi broaște țestoase și..câteva specii de șerpi, printre care și vipere, ceea ce pe mine m-a pus puțin pe gânduri. Cizz, ghidul TED Adventure ne-a liniștit repede, spunând că n-ar trebui să ne facem probleme, fiind în grup mare. Ne recomandă doar să nu ne abatem de la potecă și să avem grijă pe unde ne așezăm în timpul pauzelor.

Drumetie in Muntii Macin

Drumetie in Muntii Macin

Drumetie in Muntii Macin

 

Traseul nu este deloc greu și a durat cam două ore să ajungem în vârf. Totuși, nefiind mai deloc umbrit, soarele și căldura m-au cam lovit și abia după ce mi-am acoperit capul am început să mă simt mai bine. Tocmai de aceea este recomandat ca traseul să nu fie parcurs pe timp de vară.

Drumetie in Muntii Macin

Drumetie in Muntii Macin

Drumetie in Muntii Macin

 

Munții Măcin oferă un peisaj impresionant prin unicitatea lor. Având, într-adevăr, un aspect măcinat, cu bucăți care se desprind de pretutindeni, sunt munți golași și fără prea multă vegetație, creând uneori impresia de teren arid. Pe alocuri, însă, se găsesc porțiuni de pădurice deasă care parcă te fac să uiți de căldură și soare.

Drumetie in Muntii Macin

Drumetie in Muntii Macin

 

De lângă vârful Țuțuiatu, de 487m, priveliștea se deschide pe ambele părți cu văi largi, lăsând loc călătorului să observe câmpia în depărtare, atât cât poate cuprinde cu privirea. Am stat acolo câteva minute bune și nu-mi puteam lua ochii de la peisaj, încercând totodată să-l cuprind cât mai clar în fotografii.

Drumetie in Muntii Macin

Drumetie in Muntii Macin

Pe drumul de întoarcere mi-am adus aminte că, pe lângă șerpi, ar fi trebuit să întâlnim și broaște țestoase. Eram puțin tristă că n-am văzut niciuna, așa că..a apărut!

Drumetie in Muntii Macin

Întorși la autocar după o oră și ceva de traseu la coborâre, am pornit spre..mare. Pentru că cei de la TED au avut o idee foarte drăguță și au făcut un fel de tură 2 în 1: de la munte până la mare”. Ne-am cazat în Eforie Nord, stațiune în care, recunosc, acum am ajuns pentru prima oară.

Eforie Nord

Eforie Nord

Eforie Nord

Despre atmosfera de aici nu vă pot spune prea multe, deoarece eram abia în luna mai, în extrasezon, iar noi eram printre puținii turiști de la mare. În grupul TED, însă, se leagă întotdeauna prietenii, așa că seara și dimineața mi-am petrecut-o alături de oameni frumoși, cu povești frumoase. Mi-a plăcut în Eforie plaja largă care sper să fie suficient de încăpătoare și pe timp de vară!

Eforie Nord

Eforie Nord

 

 

În concluzie, dacă doriți să faceți o drumeție ușoară, dacă vreți o zi de liniște și de natură..vă recomand cu drag acest traseu din Muntii Măcin!

[Photo Credits: Catalin Vancea]

 

Facebook Comments

Write A Comment