Mereu când auzeam de Mallorca mă gândeam la vacanțe all inclussive, resorturi super-fancy și luni de miere. Tocmai de aceea nu am inclus-o niciodată printre destinațiile must-see. Acum, după două zile petrecute acolo, nu pot decât să mă ”cert” pentru că m-am lăsat încă o dată condusă de prejudecăți.

Am descoperit o insulă care tinde spre perfecțiune, din multe puncte de vedere. Găsim aici plaje liniștite, cu apă azurie, dar și locuri stâncoase, cu valuri ce se lovesc puternic de mal, pe care le poți privi de la o înălțime amețitoare; orașe-bijuterie, ascunse prin munți; cele mai bune drumuri, atât pentru mașini, cât și pentru zecile de cicliști întâlniți pe traseu.

Valldemossa

Primul contact cu Mallorca l-am avut direct din avion, după jumătate de oră de zbor din Barcelona. De sus totul părea un vis: pajiști verzi, vile răsfirate, fiecare cu piscină proprie, terenuri de golf și plaje întinse. Mi-am dat seama din start că voi iubi acest loc!

Mallorca din avion

În Mallorca se ajunge ușor din Barcelona și destul de ieftin, dacă apelați la Ryanair. Eu am ales AirEuropa, pentru că am preferat să ajung cât mai devreme, iar diferența de preț nu era mare. Pe timp de vară există avioane-charter direct din România.

View Mallorca

Pentru că aveam puțin timp la dispoziție și pentru că ne doream să vedem cât mai multe, am închiriat o mașină direct de la aeroport, de la compania Goldcar. 100 euro pentru două zile, cu garanție de doar 60 euro, mi s-a părut un preț foarte bun. Ne-am cazat în Palma de Mallorca, într-un apartament tare drăguț și spațios, găsit pe Airbnb.

palma-de-mallorca-sun

La final de martie încă nu e vreme bună de intrat în apă, însă m-am bucurat din plin de soare și de temperaturile mult mai ridicate decât în București. De asemenea, recomand această perioadă dacă vă doriți mai mult să explorați insula decât să stați la plajă, pentru că nu e deloc aglomerat, drumurile sunt mai mereu libere și nici în locurile cu super-view nu am întâlnit prea mulți oameni.

drum in mallorca

Cel mai frumos și cel mai cunoscut este Cap de Formentor, situat în nordul insulei. Se ajunge acolo pe un drum impresionant prin munți (dar foarte bine făcut), unde la fiecare cotitură apare un peisaj care-ți taie respirația. Iar pentru că fotografiile exprimă mult mai bine frumusețea locului, mă opresc aici cu descrierea și vă las să admirați:

Cap de Formentor Mallorca

Cap de Formentor Mallorca

Cap de Formentor Mallorca
Sunt peste tot!

Far Formentor

Sper că am reușit să vă trezesc interesul pentru Mallorca! În articolele viitoare vă voi povesti despre locurile pe care am reușit să le văd în cele două zile și de care m-am îndrăgostit!

Facebook Comments