După ce v-am povestit puțin despre Palma, capitala insulei, astăzi aș vrea să vă prezint localitățile pe care le-am vizitat cât am stat în Mallorca. Orașe-bijuterie, cum îmi place mie să le denumesc, pentru că sunt, într-adevăr, superbe!

Valldemossa

Încep cu Valldemossa, cel mai frumos, pentru că de el m-am îndrăgostit! Se află în munți, la aproximativ 30 minute de mers din Palma. Drumul până acolo e foarte bine întreținut, dar trebuie să țineți cont că este unul montan, cu ceva serpentine, însă cam așa este toată coasta insulei.

valldemossa

Este un oraș extrem de bine întreținut, liniștit și cu un aer boem. Mi-a făcut plăcere să mă plimb printre străduțele înguste, să intru prin magazinele cu obiecte de artă și să privesc orașul de pe colină. Aș fi stat cu drag la o cafea într-una din terasele cochete, însă dorința de a explora cât mai mult insula a câștigat.

Esporles

În Esporles ne-am oprit pentru a lua micul dejun, în drum spre Valldemossa, drumul dinspre Palma trecând chiar prin centrul său.

Banyalbufar

Banyalbufar este o localitate micuță, situată pe coastă, care oferă un peisaj superb asupra mării. Drumurile sunt extrem de înguste, dar merită din plin să-i faceți o vizită!

Alcudia

În Alcudia, un vechi oraș-cetate, am ajuns chiar în momentul în care soarele se pregătea să apună și ne-a oferit un peisaj cu adevărat extraordinar! Partea veche a orașului este înconjurată de zidurile cetății care acum adăpostește numeroase terase și restaurante. După ce am privit (și pozat) apusul, ne-am oprit la unul dintre ele pentru a lua cina. Am întâlnit oameni amabili și ne-am bucurat de mâncare bună.

Colonia de San Jordi

Colonia de San Jordi ne-a fost recomandat de gazda noastră, însă pe mine nu prea m-a impresionat. Poate pentru că am ajuns aici după apusul soarelui și era cam pustiu, sau poate că este mai animat în timpul sezonului estival. Casele mari, albe și bine îngrijite mi-au adus aminte de Tunisia și mi-au confirmat că stilul mediteranean este, într-adevăr unul extrem de frumos și elegant.

Sper că am reușit, cu acest articol, să vă conving că Mallorca nu înseamă doar mare și plajă, ci este o insulă ce merită explorată pentru că are așa multe de oferit!

Facebook Comments

Write A Comment