Din cele două zile petrecute pe insulă, capitalei Palma de Mallorca i-am dedicat jumătate de zi de explorare la pas, plus două seri de descoperit localuri drăguțe în care să ne putem bea liniștiți paharul de sangria.

~~ Apasă play dacă dorești ca acest articol să fie însoțit de o melodie  [soundy button]  ~~

Nu foarte aglomerat la final de martie, mi-a lăsat impresia că parcă aici totul e zen și oamenii sunt fericiți. M-am plimbat liniștită pritre străduțele înguste din centrul vechi, am savurat o cafea bucurându-mă de primele raze de soare puternic din acest an și am admirat frumoasa catedrală, plus priveliștea asupra mării pe care mi-a oferit-o pontonul de lângă aceasta.

Catedrala Palma de Mallorca

View Palma de Mallorca

Palma de Mallorca peisaj

 

 

palma de mallorca centru

E tare plăcut să te pierzi printre clădirile cărămizii, să admiri artiștii stradali care pictează cele mai frumoase tablorui, să te bucuri de soare și de zâmbete.

strada palma de mallorca

palma de mallorca strada

palma de mallorca art

palma de mallorca strada

 

În cele două seri petrecute în Palma am încercat să găsim locuri în care să ne relaxăm după drumurile lungi de peste zi. De ce spun am încercat? Pentru că în prima seară nu prea ne-a ieșit; după vreo oră și ceva de mers pe jos până la cel mai cunoscut club al orașului, Pacha, ne-am dat bătuți și am intrat într-un bar de pe plajă, unde avea loc o petrecere cam..bătrânească. Mi-a plăcut însă faptul că oamenii erau veseli și știau să se distreze, iar sangria a fost și ea bună. În drum spre casă, am intrat într-un alt băruleț, cam ca cele din centrul vechi al Bucureșiului, unde se dansa. Salsa, bineînțeles. Nu prea ne-am putut amesteca printre localnici, dar a fost drăguț.

sangria in mallorca

În cea de-a doua seară, gazda noastră ne-a recomandat să ieșim într-o altă zonă a orașului, Santa Catalinaacolo unde mallorchezii își petrec de obicei după-amiezile de duminică. Este, într-adevăr, o zonă foarte animată, plină de pub-uri care mai de care mai interesante. Ne-am amuzat puțin pe seama denumirilor, deoarece unele purtau nume de destinații turistice, cum nici nu se putea mai bine pentru niște pasionați de travel: Unde mergem în seara asta? În Cuba sau în Zanzibar? Într-un final am ales Havana,  un bar interesant și foarte primitor, unde am savurat o bere spaniolă, puțin cam tare pentru mine.

bere spaniola

Înainte de drumul spre aeroport, am dat o fugă și până la castel, pentru a putea vedea orașul de sus. Castelul nu părea prea impresionant, așa că am decis că nu prea ar avea rost să-l vizităm, mai ales că eram puțin contra-timp.

castel palma de mallorca

mallorca la castel

Totuși, ne-am mai găsit câteva clipe și pentru o scurtă plimbare prin port, pentru a admira sutele de ambarcațiuni ancorate acolo. Lux și opulență, dar dacă nu în Palma de Mallorca, atunci unde?

Facebook Comments

Write A Comment