Qatar Airways a fost votată anul trecut ca fiind cea mai bună companie aeriană din lume, însă asta nu m-a liniștit foarte tare știind că urma să am cel mai lung zbor de până acum. Mă așteptam ca serviciile să fie mult mai bune decât cele cu care eram obișnuită (mai ales că am apelat mai mult la companii low-cost în ultimii ani), însă nu credeam că va fi atât de bine.


De nota 10! În primul rând, pentru că aveam ca bagaj  un rucsac, am primit  un voucher pentru a-l împacheta gratuit în folie de plastic.ServiciileAm zburat pe ruta București – Denpasar (Bali), cu escală în Doha. București – Doha durează patru ore, iar avioanele sunt Airbus A320. De la Doha la Denpasar zborul este de 9 ore, iar avionul este unul mare, Boeing 777-300ER, de peste 400 locuri.cum-a-fost-zborul-cu-cea-mai-buna-companie-aeriana-din-lume

Stewardesele (nu prea am văzut stewarzi) au un comportament foarte profesional și încearcă să rezolve orice problemă. Noi la primul zbor am primit locurile separat, la câteva rânduri distanță.  După câteva discuții cu alți pasageri, de care s-au ocupat ele, ne-au fost repartizate două locuri apropiate. Sunt mereu zâbitoare, foarte frumos aranjate și gata să te ajute oricând ai nevoie.

qatar airways

 

Confortul Qatar Airways

Un zbor de 9 ore nu poate fi numit niciodată confortabil dacă se alege Economy Class, însă au fost implementate câteva lucruri destul de importante: tetiera poate fi reglată în funcție de înălțime, scaunul este puțin rabatabil, fiecare pasager primește o pătură și un kit cu câteva obiecte necesare (sleeping mask, dopuri de urechi, șosete, periuță și pastă de dinți).

qatar airways

Cel mai important, însă, este ecranul, pe care pot fi vizionate filme (opțiuni sunt multe, chiar și ultimele apariții), se poate asculta muzică sau juca ceva interactiv.

avion-qatar

 

 

Tot la confort aș include și siguranța pe care am resimțit-o pe durata zborurilor Qatar Airways. Mie de obicei îmi e teamă de zborul cu avionul, însă de data aceasta totul a fost foarte ok: viraje line și aterizări pe care nici nu le-am simțit! Pe ruta Doha-București am avut ceva turbulențe, dar știu că nu pot fi ”evitate”.

Mâncarea

De obicei, mâncarea servită pe avion nu este cea mai bună, însă la Qatar Airways a fost! Am avut de ales  între trei variante (vegetarian, cu pui și încă ceva) și a fost gustoasă.

mancare-zbor-qatar

Escala

La dus, escala a fost de doar două ore, însă la întors a trebuit să așteptăm 10 ore în aeroportul El Hamad (Doha). Vă recomand să vă îmbrăcați gros! Deși am avut jacheta cu mine, am ignorat complet încălțămintea și am purtat sandale, ceea ce m-a costat o răceală de vreo două săptămâni. Aerul condiționat funcționează la cote maxime, suflă ca vântul pe acolo. De asemenea, vă recomand să căutați ”silent rooms”, au niște scaune gen șezlong destul de confortabile și bune pentru somn.

aeroport-doha

Vizita în Doha

Deși Qatar Airways oferă tur gratuit al orașului, cu autobuzul (viza de Qatar fiind greu de obținut), eu aș zice să nu vă faceți prea mari speranțe. Nu sunt foarte multe tururi pe zi, iar locurile sunt puține. Noi nu am reușit să prindem loc pentru cel de la ora 7 dimineața, iar pentru cel de la 11 era prea târziu, nu mai prindeam legătura spre București.

Mie mi-a plăcut mult să zbor cu ei și sper să o pot face din nou curând. Din păcate prețurile biletelor nu sunt cele mai mici, dar eu aș spune că-și merită din plin banii!

P.S. Momentan biletele către Bali din București sunt puțin mai scumpe pentru perioada verii (sezonul uscat acolo), însă am văzut prețuri bune  cu plecare din Roma (către care se poate zbura super-ieftin).

 

zborul-cu-qatar

 

Facebook Comments

Write A Comment