Credeați că s-a terminat cu peripețiile din Asia? Mai am, că doar au fost două săptămâni pline de explorat!

Șopârle, șoricei și alte vietăți

Despre șopârla din baie v-am povestit deja aici, însă întâlnirile cu ele au fost dese. Sunt peste tot! Cel mai rău m-am speriat când m-am trezit cu ea deasupra patului, am țipat de am trezit tot hotelul. Săracii oameni, au venit să ne întrebe dacă e totul în regulă, dacă suntem bine. Șopârla deja fugise, așa că nu le-am mai spus care era problema. Probabil ar fi râs de mine, mult.

O altă întâlnire, mai interesantă, a fost cu o reptilă mare de vreun metru. Eram cu scuterul, deja pătrunsesem adânc într-o rezervație naturală din Langkawi, aveam în jur doar pădure deasă. La un moment dat, zărim pe marginea drumului reptila verde, care se uita cu coada ochiului la noi. Fără să suflăm o vorbă, am înțeles amândoi că era cazul să facem stânga-împrejur și să ne întoarcem spre civilizație.

Cu șobolanii, e altă poveste. N-o să-i pot accepta niciodată. I-am întâlnit cel mai des pe marginea drumului în Jakarta, chiar și în cartierul rezidențial în care am avut cazare. Aveau scurgerile neacoperite, căldură mare..vă dați seama ce era acolo!

peripeții din asia #2

Atacul terorist din Jakarta

Despre el v-am mai povestit și în articolul dedicat orașului Jakarta, însă a fost ceva care chiar m-a marcat, așa că reiau. Ne plimbam prin parcul central, Monas, care este vis-a-vis de palatul prezidențial, când am auzit o bubuitură foarte puternică. M-am gândit imediat că e o bombă și am început să mă panichez, mai ales știind că în Jakarta avusese loc un atac terorist în urmă cu doar câteva luni. Au mai urmat câteva bubuituri, la intervale scurte de timp, însă am observat un grup de soldați care păreau să nu ia în seamă ”atacul”. Am mai înțeles apoi că zgomotele erau cauzate de declanșarea tunului și că făcea parte din ceremonia unei vizite la palat.

Mâncarea chinezească

peripeții din asia #2

Nu, încă n-am ajuns în China, însă în Malaezia trăiesc foarte mulți chinezi. Fiind cazați în China Town în Kuala Lumpur, am decis ca într-o seară să luam cina la un restaurant autentic. Nu știu ce-a fost în capul meu de m-am gândit să-mi comand supă. Îmi imaginam o supă picantă, cu tăiței și chifteluțe de carne, așa cum sunt cele indoneziene, însă nu a fost deloc așa.

Am primit o ditamai oala de supă, pe un stativ care avea o flacără, pentru a o menține mereu caldă. Cum am bagat polonicul în ea, am descoperit o zeamă gelatinoasă care numai a supă nu arăta! Am așteptat să se mai încălzească, în ideea că va deveni lichidă, dar n-a fost cazul. Cum eu sunt curioasă și încerc aproape orice, am încercat-o și pe asta: nu prea avea gust, iar ca aspect era oribilă așa că am renunțat rapid.

peripeții din asia #2

peripeții din asia #2

Norul de poluare deasupra Jakartei

N-aș vrea să vă sperii, dar aterizarea în Jakarta a fost cea mai urâtă din viața mea. După un drum frumos de aproape două ore deasupra insulei Java, când am început să ne apropiem de Jakarta, cerul a început să devină gri, ca un fum dens. Nu prea păreau a fi nori, iar eu aș pune asta pe seama poluării. În timpul aterizării am simțit cum avionul pierde brusc din altitudine, iar cele 3-4 secunde parcă au durat o veșnicie. S-a redresat și am aterizat cu bine, însă mi-a revenit teama de avion (pe care aproape o uitasem după ce am zburat cu Qatar Airways).

Biscuiți din soia și budincă de ceai verde

Știind că urma să avem un drum ling, cu escală, din Jakarta spre Langkawi, ne-am gândit să ne luăm ceva de mâncare din supermarket. Cum nu ințelegeam o iotă din ce scria pe ambalaje, am cumpărat ce ni s-a părut că arăta bine. Mai apoi am înțeles că am luat biscuiți din soia (dulci și ușor umezi) și budincă cu ceai verde și orez. Au fost..interesante!

peripeții din asia #2

 

peripeții din asia #2

Voi ce întâmplări amuzante din călătorii aveți?

Facebook Comments

Write A Comment