Am aflat de AirAsia cu aproximativ un an înainte să plec în prima mea vacanță în Asia. Aveau o promoție cu bilete la 3$ pe o groază de destinații și mi s-a părut incredibil (la vremea aceea nici Ryanairul nu intrase așa tare la noi, așa că nu prea eram familiarizată cu astfel de prețuri).

Când am mers anul acesta în Asia am ales să zburăm cu AirAsia între destinații pentru că aveau cele mai bune prețuri pentru rutele dorite. Acestea au început de la 20$/persoană și au ajuns la 70$, cel mai lung (am avut în total 5 zboruri). Biletele le-am cumpărat cu două săptămâni inainte, așa că destul de din scurt.  Am plătit online, cu cardul și am primit imediat pe mail toate informațiile.

Zborul cu Air Asia

Pe unele rute, bagajul la cală a fost inclus, însă pe majoritatea nu. Oricum, rucsacul meu era pefect pentru dimensiunile bagajului de mână așa că nu am fost nevoită să mai cumpăr unul la cală. Nu am observat să verifice vreodată dimensiunea sau greutatea bagajului de mână, așa că nu prea aveți de ce să vă faceți griji dacă al vostru depășește puțin limitele admise. Și, fiind vorba între noi, am văzut tot felul de bagaje de mână pe acolo, precum cutii de toate felurile, legate cu o sfoară sau genți de umăr imense.

Check-in-ul l-am făcut întotdeauna la aeroport, la automatele special destinate și nu a fost nevoie să plătim nimic în plus.

Avioanele și serviciile AirAsia mi se par foarte asemănătoare cu cele ale Ryanair: același tip de scaune și spațiu între ele și aceleași lucruri de vânzare (parfumuri duty free, cupoane răzuibile). Numai mâncarea diferă, acolo totul este pe bază de orez.

În concluzie, Air Asia este o companie low-cost de care nu trebuie să vă fie teamă dacă ajungeți prin Asia de S-E și vreți să zburați între localitățile/țările de acolo. Pe majoritatea rutelor operează mai multe zboruri pe zi, iar avioanele au fost mereu pline. Să nu vă sperie prețurile mici, acolo totul este mai ieftin decât în Europa.

Facebook Comments

Write A Comment