Ne aflăm la începutul unei noi săptămâni mohorâte de februarie. M-am săturat de frig și din câte observ există un singur lucru care îmi poate ridica moralul: planificarea unei vacanțe către meleaguri ceva mai însorite. Mi-am propus un lucru: anul viitor îmi iau vacanță iarna și fug spre vară!

Așadar, care sunt locurile în care e vară, cald și bine atunci când temperaturile la noi scad sub 0 grade? Une putem fugi de frig, măcar pentru o săptămână, două?

Portugalia

Încep cu cea mai recent vizitată destinație, Lisabona. Nu e chiar vară acolo, însă cu siguranță sunt șanse mari să vă bucurați de soare și de cer senin. E vremea numai bună pentru plimbări lungi pe străduțele înguste ale orașului, pentru vizitarea castelelor din Sintra sau pentru a explora cetatea Sao George, care oferă o frumoasă panoramă a orașului. Seara se lasă frig, așa că nu trebuie să ne uităm acasă hainele groase, înse pentru mine vizita la Lisabona a fost ca o rază caldă de soare care să-mi încălzească puțin sufletul.

Detalii despre vacanța la Lisabona aici.

Lisabona

Spania – Andaluzia

Sudul Spaniei e și el un loc în care ne putem petrece câteva zile în miez de iarnă. Îmbinăm plăcerea oferită de soarele călduț cu bucuria descoperirii unor locuri inedite, încărcate de istorie. În plus, vom plăti și mai puțin pentru vacanța noastră față de celelalte perioade ale anului!

hoevdvvxinw-victoriano-izquierdo

0bmkj72gd-0-eddy-boom

Malta

După cum am mai amintit, Malta nu este chiar cea mai interesantă insulă pentru iubitorii de apă și de stat la plajă, așa că nu pierdem mare lucru dacă nu mergem acolo în plin sezon, când apa e caldă și numai bună de făcut baie. Aș pune Malta pe lista locurilor de vizitat în sezonul rece, pentru că are multe de oferit și e nevoie de puțină răcoare pentru a vedea totul. Eu am mers vara și mi-a fost destul de greu, aproape am făcut insolație. Recomand Malta pentru vizitarea orașelor vechi, precum Mdina sau Valetta, pentru a descoperi o întrepătrundere a stilului occidental cu cel oriental, dar și pentru puțină distracție la ceas de seară.

sunset-in-malta

Thailanda, Cambodgia, Myanmar, Vietnam

În Asia de sud-est există doar două anotimpuri, ploios și uscat, iar cel de-al doilea este preferat pentru vacanțe. Temperaturile se învârt în jurul valorii de 30 de grade pe tot parcursul anului, însă trebuie să avem grijă să nu mergem într-o perioadă în care sunt șanse mari de ploaie. Astfel, Asia de S-E se împarte în două: țările de sub ecuator și țările aflate deasupra liniei ecuatoriale. Atunci când e iarnă la noi este anotimpul uscat deasupra ecuatorului, adică și în țările pe care le-am numit mai sus.

Pentru a o vizita pe oricare din ele este nevoie de cel puțin două săptămâni, însă țineți cont că acolo prețurile sunt foarte mici comparativ cu Europa, așa că probabil cel mai scump va fi biletul de avion. Dar două săptămâni de stat la plajă sau de explorat plantații de orez la mijloc de ianuarie sună bine, nu?

Detalii despre prima mea vacanță în Asia, aici.

bl5t3frr9pc-jonny-clow

btv0k50c_4m-siamak-djamei

in-input-1370346_1280

Maldives

Insulele Maldive au fost incluse în My Travel Wishlist și v-am detaliat acolo motivele pentru care vreau să văd paradisul turcoaz. Iar cel mai bun moment pentru a le vizita este în lunile noastre de iarnă. La fix!

maldives

Dubai

Dubai-ul a devenit renumit ca destinație pentru Revelion, insă mie mi se pare o idee bună să-l vizităm oricând pe perioada iernii. Nu vom mai fi nevoiți să depindem de aerul condiționat din clădiri sau mașini, iar drumul prin deșert va fi cu siguranță o experiență plăcută în această perioadă a anului!

desert-dubai

America Centrală: Republica Dominicană, Cuba, Mexic, Jamaica, Costa Rica

În America Centrală se aplică aceleași ”reguli” precum în cazul Asiei de Sud-Est. Cel mai bine mergem acolo iarna, pentru că atunci este sezonul uscat la ei. Am observat că în ultima vreme tot mai mulți români aleg Republica Dominicană sau Cuba pentru o evadare la căldură, iar din ceea ce exprimă pozele… tare mult mi-aș dori să fiu și eu acolo, acum! Oferte sunt multe, majoritatea all inclussive, așa că merită din plin drumul peste Oceanul Atlantic.

jgkbnckgbrc-dirk-sebregts

7rrgppljqyu-clem-onojeghuo

Australia & Noua Zeelandă

Fiind în emisfera sudică, atunci când la noi e iarnă, la ei e vară. Deci anotimpul perfect pentru a ne duce să vizităm celalalt capăt al lumii, că tare departe sunt aceste două țări mult ”dorite” de către călătorii din întreaga lume! Dacă plănuiți ca iarna viitoare să vă prindă pe meleaguri australiene, eu zic să începeți să planificați totul de pe acum: obținerea vizei nu este tocmai floare la ureche, iar în ceea ce privește bugetul… trebuie să fie mărișor. Dar până la anul aveți timp să economisiți!

Aflați aici cum.

pw0-vzd0wis-rafael-leao

73f4pkoukm0-tobias-keller

Africa: Kenya, Cameroon, Africa de Sud, Cape Verde

Nu puteam uita de Africa, care are atât de multe de oferit! Eu din păcate n-am ajuns să cunosc decât o foarte mică parte din nordul ei, însă mă fascinează multitudinea de culturi și popoare existente pe acest continent și parcă prea puțin explorate, prea puțin cunoscute! Încă nu se află pe lista mea de priorități, dar după ce mai bifez câteva destinații promit să ofer mai mult atenție Africii.

sbyavreann4-lisa-h

 

Așadar, unde fugim de iarnă? Care vi se par cele mai tentante locuri dintre cele propuse în acest articol?

Facebook Comments

6 Comments

 1. Ma innebunesti tu pe mine cu propunerile tale si cu pozele tale!!!
  Mi-ar fi placut sa plec in Thailanda in aceasta perioada! Maldive arata intr-un mare fel.
  Mi-as lua vacanta un an si as calatori in Asia! 😀 Ar fi suficienta o luna, ce zici? :))

 2. Regret amarnic că n-am rezervat mai din timp niciun bilet spre locuri calde pentru iarna asta, iar pe ultimul moment nu prea sunt atractive prețurile. N-aș refuza nimic de pe lista asta, de fapt în momentul ăsta aș merge și-n cel mai neatractiv loc, numai cald să fie, că ceva bun de făcut/văzut aș găsi eu.. :))
  Mie mi se pare că tot mai mulți călători se îndreaptă spre țări din Africa. Mai rar români, ce-i drept.
  Chiar și-n sudul Greciei și unele insule e destul de fain de mers iarna, cel puțin pentru plimbare, nu știu dacă e de intrat pe undeva în apă.

 3. Off Ira, iarna fugim la căldură, dacă reușim. La câte anulări și întârzieri de zboruri au fost lunile acestea, ți-e cam greu să îți planifici o vacanță într-un loc frumos și călduros. Oricum, mi-am delectat privirea cu pozele tale și pentru câteva minute m-am refugiat în locurile superbe prezentate de tine.

 4. Pfff… ce mi-ai facut Ira!! Mi-ai adus aminte de Thailanda, de Spania, de atatea locuri frumoase in care m-as intoarce si maine! Pozele sunt extraordinare! Mai vrem asemenea postari din partea ta!

Write A Comment