Pe Guillaume Musso l-am descoperit odată cu Fata de Hârtie, un roman pe care am l-am ales la întâmplare dintr-o listă măriciă de cărți în formal e-book. Mi-a amintit de Mark Levy prin stilul său de a scrie, cu toate că acesta din urmă va rămâne mult timp preferatul meu.

Cărțile lui Guillaume Musso sunt ușurele, dar menite să te țină în priză pe toată durata lecturii. Acel gen de romane de care nu te poți desprinde până când nu le-ai terminat.

Guillaume Musso - Central Park

Central Park este o carte polițistă, cu o acțiune tare interesantă și misterioasă la început. Protagonista, Alice, o polițistă din Paris se trezește într-o dimineață pe o bancă într-un parc din… New York. Mai exact Central Park. Și nu oricum, ci legată cu cătușe la o mână de un tânăr pe care nu-l văuse în viața ei. De aici începe aventura și încercarea celor doi de a descoperi cum au ajuns acolo, având în vedere faptul că ambii se aflau pe un alt continent în seara de dinainte.

Începe o alergătură continuă, o goană după indicii, telefoane și, mai ales, dezvăluiri sufletești. Totul implică și o vastă anchetă, un criminal în serie dar și povești dure din viața fiecăruia dintre ei.

Guillaume Musso - Central Park

Fiecare capitol este precedat de câte un citat care are legătură cu ceea ce urmează să aflam, însă sunt convinsă că în multe dintre ele vă veți regăsi sau vă vor pune puțin pe gânduri…

Finalul a fost pentru mine unul neașteptat, însă nu pot spune neapărat că mi-a plăcut. Cumva apreciez mai mult soluțiile fabuloase ale lui Mark Levy decât realismul lui Guillaume Musso, însă per total cartea mi-a plăcut și este ceea ce îmi doresc să citesc într-un weekend relaxant sau seara înainte de culcare. Acțiunea fiind ușor de urmărit, nu necesită o prea mare capacitate de concentrare.

Guillaume Musso

Cartea am luat-o de la Editura All și trebuie să recunosc că această variantă copertată și colorată îmi place la nebunie. Îmi insipiră veselie și dorința de a citi, îmi place să o văd în geantă, în bibliotecă sau pe noptieră de lângă pat. În general nu prea acord mare atenție aspectului unei cărți, ceea ce contează este cuprins între paginile ei, dar de data aceasta mi-am demonstrat singură contrariul, alegând varianta mai oacheșă a cărții. Și bine am făcut!

Facebook Comments

Write A Comment