Una dintre cele mai mari provocări pentru vacanța de două săptămâni din Japonia a fost organizarea traseului. Mi-am luat biletul de avion pentru 14 zile pentru că mi s-a părut realizabil atât din punct de vedere al bugetului, cât și al perioadei de concediu. Însă când m-am apucat să citesc despre locurile ce merită vizitate, am avut impresia că nici două luni nu mi-ar fi suficiente să pot vedea tot ce-mi doresc!Booking.com

În acest articol vreau să vă prezint traseul parcurs, locurile de cazare alese și ce aș schimba acum că știu cât de cât cum stă treaba pe acolo.

Traseu Japonia

traseu Japonia

Tokyo – 5 nopți

Am ajuns în Tokyo la ora 23:00, așa că prima cazare mi-am ales-o cât mai aproape de aeroportul Haneda. Și bine am făcut, pentru că avionul a avut o întârziere de 40 minute și am pierdut ultimul tren către oraș, așadar am fost nevoită să iau un taxi (există și varianta de bus sau tren, însă niciunul nu mergea în direcția hostelului la care aveam rezervare, iar unele plecau abia peste vreo două ore).

Așadar, prima noapte am petrecut-o la Sensu Guesthouse, într-o cameră de fete. E curat și numai bun pentru tranzit. A doua noapte am mers la un hostel doar de fete: Centurion Ladies, care arată extraordinar de bine. Aveam chiar și TV în capsula mea, iar la baie ne-au oferit ulei demachiant și loțiune tonică, pe lângă cele uzuale, gen șampon, balsam și loțiune de corp. How cool is that?

Pentru ultimele trei nopți petrecute în Tokyo s-a alăturat prietenul meu și am stat într-o cameră mixtă la Kaisu Guesthouse. Mi-a plăcut la nebunie atmosfera de acolo, personalul fiind foarte amabil și cool. Ba chiar tipul de la receptie știa destul de multe despre România, fosta lui iubită fiind româncă.

În Tokyo am vizitat mare parte din locurile pe care le aveam pe listă, însă mi-ar fi plăcut să am vreo trei zile în plus pentru a mă bucura de oraș. Rămâne preferatul meu din Japonia și mi se pare diferit de tot ce am văzut până acum, în lume. Este aglomerat, dar îți dă voie să respiri. E zgomotos și calm în același timp. Oamenii sunt eleganți, manierați și binevoitori. N-am simțit nici măcar o clipă că mă aflu în cea mai mare metropolă din lume!

Tokyo de sus

Cel mai mare oras din lume

Templu Tokyo

Kyoto – 2 nopți

Am ales să petrecem două nopți în Kyoto și trei în Osaka, primul oraș fiind ceva mai scump. Cu cazarea a fost o adevărată aventură, asta pentru că sunt amețită și am rezervat două paturi într-o cameră de fete, în loc să fie cameră mixtă! Mi-am dat seama de greșeală abia când eram în tren, în drum spre Kyoto. Iar trenul mergea cu 230km/h, ceea ce făcea ca netul să fie aproape imposibil de captat și de folosit.

Salvarea a venit din partea Airbnb. Am găsit o garsonieră aproape de gară, la același preț cu care rezervasem hostel-ul. Norocul a fost de partea noastră, gazda ne-a acceptat imediat! Recomand să vă orientați și către Airbnb, prețurile mi s-au părut chiar foarte bune în Japonia.

Kyoto e un oraș superb, înconjurat de dealuri și având multe zone naturale, tradiționale. Am întâlnit chiar și patru gheișe în Gion, ceea ce-i mare lucru pentru o singură seară! Din păcate n-am reușit să văd chiar tot ce-mi doream, așa că am un bun motiv să mă întorc. Dacă ar fi să aleg din nou, cu siguranță aș sta cel puțin patru nopți în Kyoto.

Flori de cires Japonia

Kyoto Templul de Aur

Osaka – 3 nopți

Osaka este o altă metropolă a Japoniei, iar mie mi s-a părut extrem de diferită de Tokyo. Mai agitată, mai dezordonată pe alocuri, dar și cu oameni parcă puțin mai prietenoși. Mi-a plăcut să-mi petrec serile în barurile și terasele din centru unde tinerii erau veseli și gălăgioși.

Aici am avut, din păcate, cea mai urâtă cazare. Am ales un hotel cu camere private și cu saltele în loc de paturi, tradițional japonez (speram eu). Însă încăperea era extrem de mică, iar saltelele extrem de incomode. În plus, aparenta eleganță a recepției hotelului nu prea avea nicio treabă cu realitatea din cameră și de la băi. Asta e, nu poate fi totul mereu roz, dar voi să nu mergeți la Hotel Sunplaza 2.

Osaka

Osaka Castle

Din Osaka am ales să facem două excursii de o zi, una la Nara și una la Kanazawa. Având JR Pass-ul activ, adică plimbări nelimitate cu trenul, ne-am dorit să profităm la maxim de el.

Nara este… un vis frumos. Cu căprioare! Un orășel tradițional în care atracția principală este parcul pliiiin de căprioare libere și prietenoase. Am petrecut acolo o zi relaxantă de care aveam mare nevoie (picioarele mi-au mulțumit, după o săptămână în care am străbătut zeci de kilometri zilnic), am hrănit căprioarele și le-am pozat din sute de unghiuri și ne-am bucurat din plin de cireșii înfloriți la umbra cărora am stat ore întregi.

Nara

Caprioara

Kanazawa nu era pe listă, aflându-se destul de departe de Osaka, însă în ultima zi pe care urma să o petrecem în metropolă a plouat de-a rupt și nu prea știam ce să facem. Așa că am decis să ne plimbăm… cu trenul. Citisem despre Kanazawa că ar fi un foarte drăguț oraș tradițional, iar drumul până acolo durează 3.5 ore (nu există Shinkansen – tren de mare viteză între Osaka și Kanazawa). Ne-am înarmat așadar cu sandwich-uri cu ouă, căpșuni și ananas, niște chips-uri și alune și am pornit la drum. Speram ca la destinație să nu fie la fel de ploios, însă m-am avut noroc decât după lăsarea întunericului când ne-am plimbat printr-un vechi cartier de case. Eram singuri pe stradă, aproape beznă în jur, dar n-am simțit niciun moment teama. Cam asta înseamnă să fii în Japonia. Am luat ultimul tren spre Osaka și am ajuns la hotel aproape de miezul nopții.

Kanazawa

tren Japonia

Hiroshima – 1 noapte

Hiroshima a fost pentru mine o o revelație și locul în care mi-am dat seama de diferența de percepție dintre japonezi și… restul lumii. Voi detalia într-un alt articol, acum vă spun doar că ar fi bine să includeți pe listă Hiroshima dacă ajungeți în Japonia, merită.

Aici am fost poposit la Tsuruya Guesthouse la care ne-am cazat în jurul prânzului. În restul zilei am vizitat orașul și au fost suficiente cele câteva ore pentru ceea ce îmi doream să văd.

Hiroshima

Hiroshima

A doua zi dis-de-dimineață ne-am făcut bagajele și am plecat spre gara din Hirohima. Am depozitat rucsacii într-un compartiment din gară și am luat trenul iar mai apoi ferry-boat-ul spre Itsukushima (cunocută mai mult prin denumirea de Miyajima). Drumul cu ferry este inclus în JR Pass.

Insula este recunoscută pentru faimoasa Torii, poarta care pare că plutește pe apă. Am avut parte de soare și vreme bună, ne-am relaxat la plajă, am observat zecile de grupuri de elevi care veniseră în vizită pe insulă, am mâncat turte de caracatiță sub formă de frunză de arațar (simbol al insulei) și am băut o cafea la înălțime. A fost o zi care mi-a mers la suflet, așa că din nou recomand cu drag o vizită pe insulă.

Miyajima

Isukushima

Fiindcă în acea seara JR Pass-ul urma să expire, ne-am recuperat bagajele și am luat trenul spre Fukuoka, capitala insulei sudice a Japoniei.

Fukuoka – 3 nopți

Insula Kyushu nu este foarte turistică și asta se simte. Noi însă am mers în vizită la niște prieteni care locuiesc acolo și experiența mi s-a părut una tare interesantă. În primul rând pentru că am primit explicații pentru multe dintre întrebările pe care le aveam în minte referitoare la japonezi și i-am putut observa îndeaproape; am stat într-un apartament care, deși situat pe două etaje, mi s-a părut destul de micuț și înghesuit; am ieșit în oraș în locuri cunoscute de prietenii noștri și parcă nu ni s-a mai părut atât de scumpă mâncarea.

În afara de Fukuoka am mai vizitat Dazaifu, un orășel tradițional și am petrecut o zi întreaga la Space World. Era păcat să ajungem în Japonia și să nu ne bucurăm de parcurile lor de distracții.

Fukuoka

Din Fukuoka am luat avionul spre Tokyo (cu Skymark Airlines), iar de acolo după nici două ore am plecat spre casă.

Acesta a fost traseul meu pentru două săptămâni prin Japonia. Cu siguranță n-am reușit să cuprind tot ce îmi doream, însă am motiv să revin, nu?

Voi ce ați fi adăugat pe listă?

 

Citește și:

 

Facebook Comments

Write A Comment