Am dormit bine, a fost cald, iar patul confortabil, chiar daca am stat la etaj. Incep sa ma obisnuiesc cu stilul asta de viata… de backapacker.

Dimineata ne luam la vedere de la cei care raman aici si pornim, din nou, la drum. Totul este incredibil de verde si atatea oi cred ca n-am vazut in viata mea. Sunt albe si frumos tunse, parca’s desenate.

Ne oprim din nou pentru mic dejun, intr-o cafenea extrem de frumoasa, aflata la margine de drum. Cu design cozy si vedere la ocean… Ce altceva iti poti dori?

Picton

In Picton ramanem doar trei, ne luam la revedere de la soferi si restul grupului care se indreapta spre Wellington si apoi vor strabate insula de nord. Noi vom continua sa vizitam insula de sud, cu un autobuz care ne va prelua a doua zi.

Cazarea e tare frumoasa, cu gradina, jacuzzi, hamace… stil hippie-boem.

Cum avem cam jumatate de zi libera la dispozitie, ne hotaram sa mergem intr-o drumetie, pe langa Queen Sound. Dupa ce urcam o perioada, peisajele care incep sa ni se dezvaluie sunt miraculoase! Exact cum imi imaginam eu Noua Zeelanda: apa turcoaz, fiorduri, dealuri verzi! Ne oprim in varf pentru cateva zeci de minute, ne relaxam la soare si sa ne incarcam sufletele cu natura si frumos.

Sunt aici cu Michael, un elvetian de 36 ani care in urma cu doua luni si-a dat demisia si-a plecat in lume. Nu mai suporta jobul stresant, intr-o pozitie de management, pentru care petrecea aproximativ 12 ore pe zi. Nu era viata pe care si-o dorea asa ca… a plecat. Australia, Noua Zeelanda, America de Sud, Alaska. Nu stie ce va face cand se va intoarce acasa, dar e sigur ca nu-si va relua jobul. Spera ca in aceste luni petrecute prin lume o sa-si dea seama ce va dori sa faca in continuare.

Seara se termina chill, la cazare, in gradina. Unde scriu aceste randuri…

Picton

Picton

Picton

Picton

Picton

Picton

Picton

Picton

Despre Picton

Picton este o destinatie pe care multi o ocolesc, spunand ca nu are multe de oferit. Este situat in nordul insulei de sud si punctul de plecare al feribotului catre Wellington. Asa ca majoritatea celor care calatoresc cu masina, autobuzul sau minivan-ul trec pe aici, dar nu opresc. Noi am ramas sa petrecem o seara in Picton pentru ca asa sunt organizate traseele autocarelor Stray, iar mie nu-mi pare rau deloc!

Picton e un orasel micut, cu iesire la Queen Sound, fiordul folosit pentru navigatie. Are un aer linistit, de vacanta, chill. Activitatea principala aici este hiking-ul, pentru ca sunt multe trasee pe langa fiorduri. De asemenea, se pot inchiria biciclete si din cate am inteles sunt cateva rute frumoase de explorat.

Picton

Picton

Picton

Picton

Noi am ales hiking-ul si am facut un traseu usurel, de aproximativ patru ore, pe langa Queen Sound. Va spun sincer, mi-a mers la suflet! Visam sa vad astfel de peisaje si pot spune ca s-au ridicat la inaltimea asteptarilor. Compania a fost si ea placuta, am vorbit cu Michael si Rose despre calatorii, despre noi, despre cultura si tarile din care venim.

Picton

Picton

Picton

Picton

The Villa Backpackers Lodge, o frumoasa casa colorata, plina cu flori si cu iz usor hippie, mi s-a parut a fi una dintre cele mai relaxante cazari in care am stat in Noua Zeelanda. Gradina cu bancute si mai ales jacuzzi-ul cu apa fierbinte au contribuit mult la crearea acestui sentiment.

Picton

 

Citeste si…

Facebook Comments

Write A Comment