Pentru că iubesc călătoriile, dar și produsele cosmetice și tot ceea ce ține de frumusețe, este inevitabil să nu le asociez. Așadar mă surprind deseori cumpărând un produs doar pentru că are inscripționat pe el numele unei țări sau al unei capitale pe care am văzut-o și mi-a plăcut sau pe care îmi doresc să o vizitez la un moment dat.

După cum știți, în ultimul an m-am îndrăgostit de Asia și mai mult într-acolo m-au purtat pașii atunci când a fost vorba de o călătoorie mai lungă. Orientul mă atrage mai mult ca alte zone ale planetei și dacă trebuie să fac acum o listă de dorințe, tot într-acolo s-ar îndrepta gândurile mele.

Iran

 

 

Tesori d’Oriente, sau comorile Orientului, mai pe românește, este brand-ul care și-a propus să ne aducă mai aproape miresme unice ale zonelor asiatice, atât de încărcate de arome și savoare. Sunt produse puternic parfumate, pentru cei cărora le plac esențele tari și intense. Parfumurile orientale au devenit renumite în întreaga lume pentru cât sunt de dulci, concentrate și puternice și ce-i drept, nu se potrivesc oricui.

Eu mă număr printre persoanele care nu prea se împacă cu parfumurile puternice, de aceea mai mereu m-am îndreptat către cele cât mai fresh. Însă când vine vorba de răsfăț și arome pe care le folosesc la duș sau pentru cremele de corp, altfel stau lucrurile. Îmi plac și cele gurmande sau cu miros tare, mă relaxează și îmi oferă o stare de bine.

De curând am descoperit două game noi de la Tresori d’Oriente: Japanese Rituals (ce putea fi oare mai potrivit pentru a-mi reaminti de Japonia?) și Byzantium, care ne invită la o călătorie… în timp.

Japanese Rituals este o gamă florală, dulceagă și potrivită pentru primăvară-toamnă din punctul meu de vedere. Parfumul e persistent, din acest punct de vedere chiar nu aveți de ce să vă faceți griji. Conține ulei de Tsubaki (camelie) și bujori, o combinație tare interesantă. Gelul de duș este cremos și extrem de parfumat și el, iar mânerul acela specific ambalajelor Tesori d’Oriente îl face foarte ușor de folosit la dus.

Tresori d'Oriente

 

 

Byzantium este o gamă care clar mă duce cu gândul la parfumurile arăbești. Puternică, senzuală, intensă, cu extract de trandafir… negru. Parfumul este extrem de persistent, iar crema de duș vine într-un ambalaj care mie mi se pare elegant și inedit. O sticlă metalică mare, cu inserții aurii ce cu siguranță va fi vedetă în baie, prin aspectul său luxos. Pentru o călătorie atât olfactivă, cât și vizuală în orient.

 

Tresori d'Oriente

 

Dacă vă plac și vouă călătoriile senzoriale, și mai ales în zona orientală, am și o surpriză. Puteți câștiga una dintre aceste două game (ce conțin parfum, cremă de duș și gel de duș) dacă îmi povestiți într-un comentariu despre parfumul/mireasma voastră preferat/ă și o amintire legată de acesta/aceasta.  Poate fi ceva din natură, din bucătărie sau chiar un parfum de suflet. Nu uitați să menționați pentru care dintre cele două optați: Japonese Rituals sau Byzantium.

Concursul se încheie pe 15 august și voi alege două comentarii câștigătoare.

P.S. Să știți că îmi plac poveștile, cele spuse din suflet 🙂

Facebook Comments

3 Comments

  1. Imi doream de copil sa vizitez Parisul si am reusit abia cand am implinit 30 ani. Orasul fiind plin de parfumerii am intrat si am fost invitata sa incerc un parfum. Nu am dat mare importanta insa am ramas cu doua bucatele de hartie impregnate cu parfum in buzunar. Ajunsi la hotel am scos mostrele si le-am lasat pe noptiera. Toata noaptea cand ma trezeam simteam un miros placut si nu detectam de unde. Atunci am decis sa merg sa caut parfumul. Pot spune ca a doua zi am mers in magazin sa vedem ce parfum era dar nu mai erau doamnele cu testerele. Am intrebat, am mai mers si la alte magazine din acelasi lant de magazine si in final am aflat – era Armani Code – abia aparuse. De cate ori trec pe langa cineva si detectez mirosul acestui parfum ma gandesc doar la vacanta petrecuta la Paris, la cartierul Montmartre, la „turnulet” unde am mers in fiecare seara sa vedem luminile care se aprindeau din ora in ora. Ce frumos a mai fost, poate mai repetam…..(optez pentru oricare dintre ele – eu am folosit o mare perioada de timp pe cel cu mosc alb).

  2. Cel mai drag miros e mirosul bunicii! Ea m-a crescut de mica, fiindca mama era de dimineata pana seara la serviciu, deci imi petreceam aproape toata ziua cu bunica. Bineinteles ca mi-e dor de mirosul de paine de casa pe care o pregatea zilnic, pentru ca nu ne permiteam sa cumparam franzela de la magazin, mi-e dor de mirosul de struguri zdrobiti cu picioarele si de cel al orezului cu lapte pe care il asteptam ca pe cel mai sofisticat desert. Acesta este cel mai drag miros, pentru ca este singurul pe care nu-l mai pot reproduce in prezent!

  3. Lavanda imi place mult! pentru ca imi aminteste de excursia frumoasa din Croatia, cand la fiecare pas gaseai uleiuri esentiale de lavada.
    Tot mult imi place si iasomia, pentru ca imi aminteste de dulcea copilarie. Erau cateva tufe de iasomie salbatica destul de aproape de casa bunicilor, si ce frumos mai miroseau in serile de vara timpurie.

    Din gama Tesori d’Oriente, mi-ar placea sa incerc Byzantium:)

    Calatorii frumoase, Ira!

    Iulia
    https://egodiary.com

Write A Comment