Tocmai m-am întors dintr-un… vis. Căci nu pot descrie altfel Colmar-ul, orășelul colorat din Alsacia. Este pentru prima dată când scriu articol în aceeași zi cu călătoria pentru că vreau să vă arăt și vouă cât mai repede cât de frumos este acolo!

Îmi doream de mult să vizitez acest loc, însă niciodată nu l-am pus pe lista de priorități așa că am tot amânat. Acum i-a venit rândul și așa cum am amintit și în titlu m-am simțit întreaga zi ca într-un basm. Căsuțe tradiționale alsaciene cât mai colorate și, mai ales, cât mai ornate, floricele peste tot și de toate soiurile, canale care te duc cu gândul la Veneția, terase și o atmosferă de vacanță. Cam asta am găsit eu astăzi în Colmar și pot spune că am petrecut o zi plină de culoare.

Nu voi insista prea mult cu textul, pentru că de data aceasta pozele sunt cele care pot dezvălui mai bine frumusețea locului. Așa că, enjoy!

Colmar

Colmar - călătorie de poveste

Colmar - călătorie de poveste

Colmar

Colmar

Colmar

Colmar

Colmar

Colmar

Colmar

Colmar

Colmar

 

Colmar

Colmar

Informații utile:

 • În Colmar se ajunge ușor (și uneori ieftin) din București cu Wizz Air până la Basel. De acolo se ia tren sau bus până în Colmar.
 • Eu m-am hotărât destul de târziu să vin, așa că în ceea ce privește cazarea am găsit hoteluri puțin cam scumpe în Colmar. Voiam să văd și Strasbourg, așa că am ales să mă cazez acolo, la Hostel Ciarus. Oricum Strasbourg trebuie pus și el pe lista de vizitat dacă ajungeți în zonă, așa că aici opțiuni de cazare sunt multe.Booking.com

 • Din Strasbourg către Colmar există tren aproape din oră în oră, iar o călătorie costă 12.5 euro și durează în jur de 35 minute.
 • Din punctul meu de vedere cel mai bine este de vizitat vara, întrucât prindeți toată nebunia asta de flori! A fost cald la mijloc de iulie, însă suportabil.
 • Nu sunt potrivite pentru toate gusturile, fiind destul de grele, însă specialitățile culinare alsaciene merită încercate.

 

Facebook Comments

5 Comments

 1. Pingback: Unde am calatorit? - Călătorește cu Ira

 2. E și la mine pe wishlist de ceva timp și mă bucur să aflu că și ție ți-a plăcut. Frumoase pozele!

 3. Este cu adevarat deosebit, mi-as dori sa ajung si eu aici.
  Pare super fotogenic, fiecare magazin si casuta fiind decorata in stil propriu, autentic, original 🙂

 4. Chiar de poveste! Aveam in vizor Colmar pentru pietele de Craciun, acum m-ai dat peste cap :))

Write A Comment