Drumul până la Zagreb l-am făcut într-o singură zi, de la Bucureşti, iar până la Belgrad am mers exact pe traseul de anul trecut, despre care v-am vorbit aici. De la Belgrad la Zagreb mai sunt vreo 400 km, care se parcurg pe o autostradă destul de nouă şi îngrijită. Taxele sunt multe şi dese, în porţiunea croată am dat 16 euro, la care s-au mai adăugat 5, 6 plătiţi prin Serbia.

În Zagreb am ajuns pe la ora 19, iar traficul părea destul de liniștit. Cazarea am găsit-o ușor, Jelena ne aștepta deja pentru a ne înmâna cheia apartamanetului în care urma să ne petrecem noaptea. La parter, destul de aproape de centru, camerele erau decorate drăguț, ușor vintage. Chiar dacă eram obosiți după drum, am hotărât să ieșim să vedem ce ne poate oferi capitala Croației.

Zagreb

Zagreb

Zagreb

Zagreb

Zagreb

 

Am fost surprinsă să cunosc un oraș plin de viață, de oameni veseli și cu voie bună. Aș asemăna seara de sâmbătă petrecută acolo cu atmosfera din Praga: muzicieni de stradă, terase multe, bere și mai multă. Cladiri micuțe, dar îngrijite. Oameni relaxați și voioși, muzică bună. Cam așa aș descrie ceea ce am simțit în Zagreb.

Zagreb

Zagreb

 

Nu am vizitat nimic, deja era târziu oricum. Însă ne-am bucurat din plin de atmosfera orașului. Cu ultimul strop de energie rămas, am reușit să luăm la pas centrul vechi și ne-am plimbat cam patru ore. Într-un final ne-am oprit la o terasă să ne răcorim, un local în fața căruia erau parcate zeci de biciclete care ne-au atras și ne-au făcut să credem că acolo merg oameni interesanți. Și așa a fost! În acea terasă mă simțeam exact ca ”pe motoare”, un cunoscut local din București care s-a închis în urmă cu câțiva ani.

Zagreb

Zagreb

Zagreb

 

 

A doua zi am plecat spre următoarea destinație, însă sentimentul din acea dimineață nu a dispărut nici până acum: îmi doresc să revin în Zagreb! Iar pe voi vă sfătuiesc să nu-l ocoliți!

P.S. Caută cazare în Zagreb:

 

Articole despre Croaţia:

Facebook Comments

8 Comments

 1. Pingback: La mare în Croaţia: Rovinj şi Brijuni - Călătorește cu Ira

 2. Pingback: La mare în Croaţia: Rovinj şi Brjuni - Călătorește cu Ira

 3. Pingback: Dubrovnik - Călătorește cu Ira

 4. Pingback: La mare în Croaţia - Peninsula Istria - Călătorește cu Ira

 5. Da, anul asta am discutat mult despre Croatia, imi doresc sa vizitez Mostar, Split, Dubrovnik, dar cine stie… momentan nu ne putem aventura decat prin imprejurimi. Se inghesuie lista! :))
  pupici

  • Ira Reply

   In Mostar si Split n-am fost, si nu stiu daca mai ajung prin Croatia prea curand..insa am vazut poze si sunt asa frumoase!!
   Si eu ramane sa ma aventurez prin imprejurimi anul asta, gata :))

Write A Comment