V-am povestit săptămâna trecută cum stă treaba cu piețele de Crăciun prin Europa, cât sunt de frumoase și de ce merită vizitate. Dar ce te faci când vrei să vezi mai mult de una și nu prea ai chef să aștepți până la anul?

Eu propun să-l iei aliat pe Ryanair și să mergi să-l cauți pe Moșu’! Cu cât vizitezi mai multe piețe de Crăciun, cu atât ai mai multe ocazii să-l găsești! Sună complicat? Nu e deloc. Îți trebuie doar puțină organizare, câteva zile libere, un rucsac în spate și un strop de spirit de aventură!

Rasarit in avion

 

Iată cum văd eu un maraton al piețelor de Crăciun din cele mai frumoase orașe din Europa: București (sau Timișoara) – Berlin – Cologne (Koln)- Copenhaga – Bruges – Bruxelles – București (Timișoara). Sună complicat, dar dacă ne gândim că prețul biletelor de avion este sub 100 de euro (toate!), atunci parcă devine interesant, nu?

Cred că cea mai bună perioadă pentru a vizita orașele europene pregătite de sărbătoare este la început de decembrie. În primul rând, pentru că este mai ieftin decât în perioada Crăciun – Revelion. În al doilea rând, pentru că noi, românii, beneficiem de două zile libere de la stat, de care ar fi păcat să nu profităm. Și în ultimul rând, pentru că majoritatea orașelor se prătesc pentru sărbători încă de la finalul lunii noiembrie, așa că le vom găsi proaspete și în așteptarea oaspeților, care vor fi mai puțin numeroși la începutul lunii (deci scăpăm și de aglomerație).

Von fiert in Koln

Acum că am stabilit și perioada, să detaliem:

 • Zbor București  – Berlin  pe 29 noiembrie 35 euro sau Timișoara – Berlin  pe 30 noiembrie 20 euro. Atracții în Berlin sunt multe și vă promit că veți rămâne fascinați de stilul aranjat și ușor rigid al străzilor și al clădirilor, de nonconformismul oamenilor și de libertatea lor de exprimare.

Zboruri ieftine Ryanair

Zboruri ieftine Ryanair

 •  Zbor Berlin – Cologne pe 2 decembrie 20 euro. Cologne nu e un oraș în care să petreci foarte mult timp, însă cu siguranță merită vizitat, mai ales acum în perioada sărbătorilor. Piețele de Crăciun sunt superbe, mai ales cea de lângă domul impresionant din centrul orașului. Nu ratați și un apus de pe vechiul pod ce unește cele două maluri are Rhinului.

Zboruri ieftine Ryanair

Gasca in Koln

 • Zbor Cologne – Copenhaga (o minunăție de oraș!) pe 3 decembrie 9 euro. Copenhaga se numără printre orașele mele preferate din Europa! Atmosfera orașului e una unică: oameni veseli și calzi, în ciuda temperaturilor cam scăzute, clădiri super frumoase și o groază de baruri și pub-uri interesante. Dacă vă simțiți mai curajoși, nu ratați o vizită prin Christiania, un loc unic în Europa. Mai multe nu vă spun, vă las pe voi să descoperiți!

Zboruri ieftine Ryanair

Copenhagen

Christiania

 • Zbor Copenhaga – Brussels(Charleroi) pe 7 decembrie aproximativ 20 euro. Din Charleroi vă recomand să luați direct trenul către Bruges, un orășel mic și cochet din zona flamandă a Belgiei, de care cu siguranță vă veți îndrăgosti!

Zboruri ieftine Ryanair

 • Bruges – Brussels cu trenul. Dacă tot ajungeți în Belgia, ar fi păcat să nu-l vedeți pe Manneken Pis, simbolul orașului Bruxelles. E băiețelul care face pipi și care primește mereu haine noi. Oare cu ce l-au îmbrăcat acum?
manneken-pis
Sursa

Goffre

Brussels

 • Brussels(Charleroi) – București pe 10 decembrie 20 euro sau Brussels(Charleroi) – Timișoara pe 9 decembrie 17 euro.

Zboruri ieftine Ryanair

Zboruri ieftine Ryanair

În total ar fi cam 12 zile, 3 tări și 5 orașe. Maxim 105 euro pentru biletele de avion. Cel puțin 10 piețe de Crăciun. Mult vin viert cu scorțișoară, turtă dulce și de ce nu  un wurst de la mama lui?

Piețe de Crăciun din Europa

Eu anul trecut am făcut un traseu asemănător, la început de decembrie, călătorind în Cologne, Copenhaga, Stockholm și Dublin. Dar cum ultimele două nu m-au impresionat în perioada sărbătorilor am încercat să vă recomand altceva.

 

Câteva sfaturi:

 • înhămați-vă la așa ceva doar dacă vă știți un pic aventurieri. Nu e un concediu de odihnă, dar cu siguranță merită din plin toată osteneala! Încă rămâne una din vacanțele mele preferate.
 • nu vă faceți griji în privința bagagajelor, însă asta nu înseamă că puteți lua tot șifonierul după voi. Ryanair oferă două bagaje de mână gratuite, care pentru mine au fost suficiente pentru cele 10-11 zile petrecute pe drum
 • va fi multiplu city break low cost, mai ales dacă alegeți cazarea prin AirBnb, sau poate chiar la hostel (mie mi s-a părut super experiența hostel, mai ales în țările astea!)
 • poate fi destul de frig, mai ales în Berlin și Copenhaga, așa că îmbrăcați-vă corespunzător. Totuși, să nu vă fie teamă de temperaturile reci! Am găsit atât de multe locuri cozy în cele două orașe, încât ți-e mai mare dragul să intri să te încălzești cu un vin fiert într-un pub frumos amenajat
 • despre cum mi s-au părut zborurile cu Ryanair am scris detaliat aici 
 • nu uitați să vă instalați aplicația Ryanair pentru mobil! Așa veți putea face check-in super ușor și nici nu trebuie să vă stresați cu printatul biletului prin Copenhaga sau Brugge.
 • nu tranformați vacanța într-o goană după obiectivele turistice. Bucurați-vă de atmosfera de sărbătoare, de oameni,  de muzică și de mâncarea de prin piețele de Crăciun!

Vin fiert in Copenhaga

Drum bun!

P.S. Dacă-l găsiți pe Moș Crăciun, îi spuneți, vă rog, că pentru anul viitor îmi doresc o călătorie în Japonia? Cu cele din Europa mă descurc singură, îl am pe Ryanair aproape. Mulțumesc!

 

*** Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016

Facebook Comments

Write A Comment