Vă anunț de la început, Bali nu este o destinație pentru mers la plajă. Când spui Bali, trebuie să te gândești la vegetație luxuriantă, oameni amabili și zâmbitori, peisaje inedite, pământ vulcanic, temple și zei, surfing, resorturi de lux, dar și hoteluri ieftine, backpaking, meditație, artă, cascade, fructe proaspete, orez prăjit, scutere și maimuțe.

 

La mare in Bali

Cu toate că este o insulă înconjurată de ocean și găsim acolo plaje care mai de care mai interesante și inedite, Bali nu este locul în care să mergi pentru mare. Și asta pentru că  apele învolburate de acolo nu sunt prietenoase cu înotătorii, ci doar cu cei care stapânesc cât de cât surfing-ul.

La mare in Bali

Cele mai populare localități din partea de litoral din Bali sunt Kuta și Nusa Dua.

Kuta

Este o plajă care se întinde pe câțiva kilometri, în partea de sud-vest a insulei. Cuprinde și localitățile adiacente (Legian și Seminyak), dar în mare plaja este la fel peste tot. Eu am ales să petrec două nopți în Legian așa că am luat la pas toată zona și mi-am cam făcut o părere despre ea.

La mare in Bali

Zona Kuta este populară pentru backpackers și pentru turiștii australieni. Aceștia vin aici pentru distracție și bătură ieftină, de aceea este faimoasă pentru numeroasele baruri, cluburi și oamenii cam..amețiți de aburii alcoolului.

La mare in Bali

Pornisem din start cu ideea că n-o să-mi placă acolo..că sunt mulți oameni beți, că e mizerie și urât. Cam asta îmi spuneau toți, cam asta cititsem peste tot pe net. Mie mi-a plăcut însă atmosfera și nu mi s-a părut nimic deranjant. Am stat seara pe plaja din Kuta până târziu și am privit luna și stelele. Erau mulți oameni pe plajă, iar atmosfera mi s-a părut relaxată. Puțin agasanți sunt șoferii de taxi și scutere care ofereau transport, dar dacă reușești să faci abstracție de ei, e totul bine.

La mare in Bali

Legian e  mai liniștită decât Kuta. Aici nu prea sunt cluburi, ci doar terase și pub-uri deschise până târziu în noapte. Tot aici am decis și să petrecem una din zile, la plajă. Am închiriat șezlonguri și placă de surf și ne-am prăjit câteva ore bune la soare. Teoretic este interzis să intri în apă fără placă de surf și cam au dreptate. Valurile sunt extrem de mari și doar înotătorii profesioniști se pot aventura să intre în apă.

La mare in Bali

Canggu

Undeva la jumătate de oră de mers cu mașina din Kuta, se află Canggu Beach. Mai retrasă și mai puțin cunoscută, mi s-a părut locul perfect pentru a petrece una din zile. Totul este mai ieftin, iar plaja e mai interesantă, cu nisip aproape negru. I-am dedicat un articol întreg, îl puteți citi aici. În Canggu era să mă înec, deși consider că știu destul de bine să înot și nu-mi e frică de apă, așa că aveți grijă! (aici am povestit mai pe larg).

Canggu Bali

Canggu Bali

Canggu Bali

Nusa Dua

Este stațiunea de lux a Bali-ului. Aici se găsesc resorturi all inclussive, care de care mai frumoase și mai elegante. Plajele sunt mari, cu nisip și apă azurie. În Nusa Dua am petrecut doar câteva ore, la unul din centrele pentru sporturi nautice. Când vine vorba de distracții pe/sub apă, oferta este tare generoasă: scuba diving, ocean walker, plimbări cu diferite tipuri de bărci, banane și alte cele, jet ski, snorkeling sau parasailing.

Am ales Ocean Walker, o plimbare de 15 minute pe fundul oceanului (la 6m adâncime), având pe cap o cască ca de astronaut. A fost o experiență tare interesantă, senzația de pe fundul oceanului e unică: am hrănit și mângâiat peștii, am purtat un costum mai greu decât mine și am simțit cum e să fii singur pe fundul oceanului (cele 20 de secunde în care am rămas singură au părut minute întregi). Cel mai rău îmi pare că nu am făcut poze, însă prețul oferit de ei mi s-a părut mult prea mare – 40 euro, iar camera mea putea fi folosită până la o adâncime de maxim 3m.

Ocean Walker

 

Pentru a afla mai multe despre Bali și ce puteți face acolo, vă recomand să citiți și aceste articole.

În concluzie, eu sunt de părere că dacă ajungeți în Bali, merită să alocați puțin timp pentru a vizita plajele, a vedea valurile și surferii, dar nu faceți din asta un scop în sine. Insula asta are mult mai multe de oferit și merită explorată din plin, așa că cel mai bine ar fi să îmbinați sesiunile de stat la plajă cu restul activităților ce pot fi făcute acolo.

Citește și alte articole despre Bali:

Facebook Comments

9 Comments

  1. Pingback: Ce poți face în Bali - Călătorește cu Ira

  2. Pingback: Despre Bali, la un an de la călătorie - Călătorește cu Ira

  3. Pingback: De ce Bali este numită Insula Zeilor? - Călătorește cu Ira

  4. Pingback: Curiozităţi despre Bali şi balinezi - Călătorește cu Ira

  5. Pingback: Zile libere în 2017 şi sugestii de vacanţe - Călătorește cu Ira

    • Ira Reply

      Da, cu siguranta este de vizitat! Eu una nu stiam prea multe despre ea inainte sa iau biletul de avion si apoi am fost putin surprinsa de acest aspect :)) Dar este fascinanta prin restul chestiilor pe care le ofera 😀

Write A Comment