Mai e ceva până la Crăciun, dar parcă nu chiar așa mult. Deja a venit puțin frigul și putem visa la o vacanță în luna decembrie prin frumoasele piețe de Crăciun super colorate și agitate. Parfumate cu miros de vin fiert și scorțișoară. Cu mere coapte, turtă dulce și brazi împodobiți.

Am reușit să vă induc atmosfera de sărbătoare? Dacă da, hai să vă povestesc pe unde am fost în ultimii ani în perioada sărbătorilor de iarnă ( și am tot fost, se pare că îmi place să mă plimb iarna!) și ce orașe consider că merită (sau nu) vizitate pentru faimoasele piețe de Crăciun!

Munchen

Din Germania și Austria a pornit nebunia asta cu piețele de Crăciun, așa că cel mai bine mergeți acolo pentru a le vedea. În Munchen am mers în urmă cu trei ani, pe la mijlocul lunii decembrie. În oraș au fost amenajate mai multe astfel de piețe, dar cel mai mult mi-a plăcut cea de la MarienPlatz, în mijlocul orașului. Pentru că e mare, înconjurată de cladiri frumoase și se află în zona turistică. E cam aglomerat, ce-i drept, dar mie îmi place nebunia aia!

Preț: începând de la 250 euro, pentru trei nopți, aici / bilete de avion cu 100 euro, dus întors 1-5 decembrie, aici.

Piete de Craciun din Europa

Piete de Craciun din Europa

Piete de Craciun din Europa

Koln

Rămânem în Germania, dar mai la nord de data asta. În Koln am poposit o singură zi, anul trecut, pe la final de noiembrie. A fost suficient pentru a da o tură de oraș și pentru a vizita cele patru piețe de Crăciun. Cel mai mult mi-a plăcut Old Christmas Market. În tot orașul e o atmosferă foarte frumoasă și merită vizitat, mai ales că avem zbor low-cost direct până acolo.

Preț: bilete de avion cu 100 euro, dus întors 1-5 decembrie, aici.

Piete de Craciun din Europa

Piete de Craciun din Europa

Piete de Craciun din Europa

Piete de Craciun din Europa

Salzburg

Nu știu dacă să recomand sau nu acest oraș pentru luna decembrie. Eram în trecere pe acolo și normal că am vrut să ne oprim, dar am super-înghețat în cele câteva ore de plimbare prin oraș, fiind înconjurat de munți înalți și reci. Salzburg-ul e superb, așa că merită vizitat atunci când temperaturile sunt mai prietenoase, de trei ori am mers și m-aș mai duce încă pe atât!

Preț: bilete de avion sunt scumpe, in jur de 250 euro. Recomand doar dacă vă este în drum.

Piete de Craciun din Europa

Piete de Craciun din Europa

Copenhaga

În Copenhaga, cel mai mare și mai frumos târg de Crăciun este cu plată. Și după cum probabil știți, nu e un oraș chiar ieftin, așa că eu am preferat să mă bucur doar de piețele aflate în aer liber. Care..nu sunt chiar cine știe ce. Dacă mergeți în perioada aceea în Copenhaga și vreți neapărat multă atmosferă de Crăciun pe metru pătrat, cred că merită să plătiți cei 13-14 euro pentru bilet. Eu venisem din Koln și parcă nu mă mai tenta atât de tare.

Preț: bilete de avion cu 80 euro până la Malmo (oraș din Suedia, aproape de Copenhaga), dus întors 2-5 decembrie, aici.

Piete de Craciun din Europa - oferte si recomandari

Piete de Craciun din Europa

Stockholm

Trebuie să recunosc, Stockholm-ul m-a dezamăgit la capitolul piețe de Crăciun. Când am ajuns în oraș, în jur de ora 7 seara, cea din orașul vechi era deja închisă. Am mers a doua zi, la cea din centru care era foarte slăbuță, ca ofertă și ca atmosferă. Dar, am mâncat shaworma de ren! Asta nu prea găsești peste tot! În plus, vinul lor fiert e diferit de al nostru, sau de cel nemțesc. E super dulce, ca o prăjitură. Și puțin.

Preț: bilete de avion cu 40! euro, dus întors 2-5 decembrie, aici.

 

Piete de Craciun din Europa

Piete de Craciun din Europa

Paris

Deși Parisul nu prea e recunoscut pentru asta, mie târgurile de Crăciun de acolo chiar mi-au plăcut. Ce-i drept, am prins luna decembrie acolo acum 5 ani, poate s-au schimbat multe de atunci. Sper că au decorat mai mult orașul pentru sărbătoare între timp, în anul ăla erau cam triste aranjamentele. Țin minte că serveau suc de portocale fiert și chiar bere fiartă. Ați încercat?

Preț: bilete de avion cu 80 euro, dus întors 2-5 decembrie, sau 100 euro 9-12 decembrie aici.

paris-christmas-market

Dublin

Dublin-ul e un oraș foarte frumos și parcă e o atmosferă de sărbătoare chiar și când..nu e. Iar Temple bar arată mai bine decât orice târg de Crăciun. Tot acolo am văzut cei mai mulți oameni cu pullovere tematice, cu brazi, luminițe și toate cele. Probabil ca să compenseze pentru piața lor de Crăciun, care era cam slab aranjată și fără..vizitatori.

Preț: bilete de avion cu 60 euro, dus întors 2-7  decembrie, la Ryanair

Piete de Craciun din Europa

Piete de Craciun din Europa

Sibiu

Revenim pe tărâm românesc, pentru că stăm bine la capitolul sărbători în centrul orașului. În ultimii ani, decorul pentru iarnă în Sibiu a fost de vis, aș spune că cel mai frumos din toate cele văzute!

Piete de Craciun din Europa

București

Bucureștiul mi-a făcut o super supriză anul trecut. După ce m-am întors din vacanța petrecută prin câteva dintre orașele enumerate mai sus, mă gândeam că nu mai am ce să văd la piața de Crăciun din orașul meu. Însă, mi s-a părut cea mai frumoasă! Plină de lumină, animată și cu produse interesante oferite spre vânzare (cam scumpe pentruu buzunarul românilor, ce-i drept). Vă recomand s-o vizitați în timpul săptămânii, în weekend e parcă atât de aglomerată încât nu te mai poți bucura în voie de ea.

Piete de Craciun din Europa
Sursa

Piete de Craciun din Europa

Piețe faimoase de Crăciun mai sunt în Viena și Praga, la care îmi doresc să ajung cândva. Am vizitat cele două orașe în perioada temperaturilor mai prietenoase, dar cred că ar fi interesant să vad care este atmosfera de sărbători acolo.

Voi ați vizitat piețe de Crăciun? Care v-a plăcut cel mai mult?

Facebook Comments

4 Comments

  1. Pingback: Iarna în...Stockholm - Călătorește cu Ira

  2. Pingback: Goana după Moș Crăciun - Călătorește cu Ira

  3. Nu pot sa cred ca deja vine iarna. Imi plac iarna, imi plac sarbatorile, insa nu imi place ca timpul trece atat de repede. De cand l-am nascut pe Nikita timpul parca se scurge si mai repede. Frumos articol si multumesc pentru sugestii :)) Noi azi am primit certificatul si de luni ii facem pasaport :)))) Pupicei multi de la noi xxx

    • Ira Reply

      Daa,da vine! Nu stiu cum e la tine, dar aici ploua de rupe si e mega ger :))

Write A Comment