Ideea de a merge la hotelul de gheață ne-a venit de curând, cam în urmă cu o lună. Mereu văzusem imagini și poze de acolo, însă niciodată nu m-am gândit să încerc și eu. Pur și simplu refuzam să mă gândesc la asta, spunându-mi ba că e prea scump, ba că se ajunge greu iarna sau că e prea… frig pentru mine.

Însă acum o lună m-am văzut nevoită să răspund la întrebarea: ești dispusă să plătești o groază de bani pentru a vizita cât mai multe în Japonia, însă nu vrei să mergi într-un loc unic și inedit din țara ta? Ei bine, nu prea am avut răspuns așa că mi-am spus: hai s-o fac și pe asta! Am intrat pe Booking, am văzut că erau camere libere în weekendul 18-19 martie și am rezervat o cameră la Hotel of Ice.

Hotelul de gheață

Am ajuns la telecabina de la Bâlea Cascadă sâmbătă în jurul prânzului, echipată cu haine groase pentru noaptea ce urma. Imeadiat ce ne-am urcat a început să ningă și am aflat că sus viscolește. Nu mă așteptam, însă, să fie o iarnă atât de grea la Bâlea Lac: vânt, ninsoare și vizibilitate aproape 0! Abia dacă vedeam la 2m în față și asta doar atunci când puteam ține ochii deschiși. Vremea perfectă pentru a dormi într-un igluu, nu?

Ne-am făcut check-in-ul și am mers să explorăm hotelul de gheață, să ne vedem camera și să ne gândim la ce ne așteaptă. Mai apoi, câteva ore bune, pe care aș fi vrut să le dedic unei drumeții, dacă vremea n-ar fi fost atât de neprietenoasă, am stat cuminți în Cabana Bâlea în așteptarea orei la care urma să ne așezăm (comod?) în camera noatră rece ca… gheața. În timpul zilei hotelul este deschis vizitării, de aceea camerele le primim abia după ora 17.

Hotelul de gheață

Hotelul de gheață dispune și de un restaurant/bar în holul acestuia, așa că seara ne-am făcut mai întâi încălzirea cu un vin fiert. Când distracția s-a terminat la bar, am constatat că rămăseserăm doar patru persoane care urmau să doarmă acolo, restul fiind cazați la cabană. Hotelul părea pustiu, iar vântul vâjâia din toate părțile.

În cameră aveam un pat de gheață, acoperit cu o placă de lemn și o saltea comodă. Ca mobilier, o măsuță de gheață, o vază de gheață și un scăunel… de gheață, evident. Mai erau și un astronaut și o lună frumos sculptată în perete, camera noastră având tematica Interstellar.

Hotelul de gheață

Mi-am pus pijamalele (adică vreo trei straturi de haine) și am intrat cu totul în sacul meu de dormit, încercând să nu las nicio urmă de piele afară.

Nu pot spune că mi-a fost frig, dar mă simțeam ciudat. Mă uitam în jur și vedeam doar gheață și mi-a fost destul de greu să adorm. Sacul de dormit era cam incomod pentru că nu mă puteam mișca prea mult. În dreptul feței, care era afară, începuse să-mi fie frig, așa că am preferat să mă bag cu totul în sac. Însă nici ideea asta nu e excelentă pentru o persoană claustrofobă!

Hotelul de gheață

Într-un final am adormit, dar, pe la ora patru, ce să vezi? Aveam nevoie la toaletă! Cred că acesta este coșmarul tuturor celor care dorm în sac de dormit, iarna! Norocul meu a fost că nu eram singura cu astfel de nevoi, așa că ne-am făcut curaj amândoi să ieșim de la căldurică. Toaleta nu există în hotel (probabil este evident de ce), așa că a trebuit să ieșim în viscol și să mergem vreo 5 minute până la ea. Vă dați seama ce gânduri cu urși, lupi și alte vietăți îmi treceau atunci prin minte? Totuși, nu cred că este cazul de așa ceva pe acolo, însă n-ai cum să nu te gândești.

După drumeția până la toaletă, întoarsă la ”căldurică”, adică de la minus 10 la minus două grade, am decis să mai adaug un pulover, ultimul rămas nefolosit. Mă simțeam ca un ursuleț polar îmbrăcată așa, însă tare bine mi-a fost. Am dormit apoi neîntoarsă până la 8, când lumina pătrundea frumos prin stratul gros de gheață.

Hotelul de gheață

În final, tot ce pot spune este că a meritat! Nu e ușor, dar consider că este o experiență ce merită trăită. Mi-ar fi plăcut totuși ca cei de hotel să fie mai organizați, dar despre asta și despre costurile acestei mici escapade în Epoca de Gheață am povestit pe larg aici.

Vouă v-ar plăcea să petreceți o noapte la -2 grade? Credeți că ați rezista?

 

Facebook Comments

23 Comments

 1. Fain. Si eu am fost acum doi ani, dar nu am dormit si cred ca as prefera o „sezatoare” cu prietenii, decat un somn… La partea cu toaleta nici nu m-am gandit pe timp de noapte, oare ramane deschisa la restaurant sau au facut o toaleta amenajata special pentru hotel?

 2. Pingback: Prima dată în martie - Călătorește cu Ira

 3. Mie mi-a fost frig la munte, la mai multe grade de atat…d’apai la -2? :)))
  Interesanta ideea, mi-au placut si pozele de pe Insta!

 4. Pacat de servicii si atitudinea oamenilor..asa ne facem reclama proasta..si pe mine ma interesa sa il vizitez.. ma mai gandesc ..

 5. Pingback: Hotelul de gheață Bâlea Lac - Călătorește cu Ira

 6. Ce tare! Eu sunt foarte friguroasa si probabil as ramane traumatizata dupa o noapte la hotelul de gheata, dar ideea mi se pare misto! Felicitari pentru reusita! 😀

 7. Am vazut poze si pe Instagram si abia asteptam sa iti citesc articolul si experenta. Dar sincera sa fiu nu cred ca as rezista la -2 grade, dar as vrea macar sa-l vad.

  • Ira Reply

   Haha, da, cu toaleta a fost putin cam complicat 😀 Era una normala, dar la vreo 3-5 minute de mers 😀

 8. Abia așteptam articolul tău despre hotelul de gheață. Felicitări pentru că ai rezistat frigului și clar este o experiență de povestit și nepoților. Aș fi și eu tentată să încerc o noapte, dar nu cred că aș rezista. Eu sunt foarte friguroasă și al meu e și mai și, dar poate ne facem curaj.

  • Ira Reply

   Multumesc! Sa stii ca si eu sunt friguroasa, dar parca n-a fost chiar atat de rau! Ofera si o camera la cabana in caz ca nu mai poti, deci… curaj!

 9. Super tare articol cat si pozele. Trbuie sa recunosc faptul ca este o experienta de neuitat. Insa eu nu m-as vedea sa dorm la -2 grade. Te poti imbolnavi lejer. Frigul facilitează aparitia virozelor, pneumoniilor.

  • Ira Reply

   Multumesc! Eu de obicei racesc usor, dar uite ca de data asta nu s-a intamplat!

  • Ira Reply

   Frigut, dar parca nu chiar asa rau. Iar daca nu rezisti, mergi la cabana 😀

Write A Comment