Lunile mai și iunie mi se par perfecte pentru a vizita România, iar acest lucru mi-a fost confirmată încă o dată în acest an. Am plecat spre Galați într-o frumoasă dimineață de mai, neavând prea multe planuri pentru cum urma să decurgă ziua…

Galați

După ce am rezolvat ce aveam de făcut în Galați, mi-am spus că e musai să mergem să vedem faleza Dunării! Auzisem vorbindu-se despre ea prin postările bloggerilor gălățeni, așa că mi-am dorit să fac o scurtă plimbare. E drăguț, dar apa cam tulbure și zona puțin industrială din acea parte a falezei nu m-au atras să fac prea multe poze. În schimb, prâzul l-am luat la restaurantul Pescăruș, pe care îl recomand cu mare drag. Are un aspect plăcut, cu o grădină bine îngrijită, iar în meniu am găsit o groază de preparate cu pește și fructe de mare, la prețuri bune (cel puțin așa mi s-au părut mie, fiind obișnuită cu prețurile din București).

Galati

Delta Dunarii

Sunt convinsă că ar mai fi fost locuri de văzut în Galați, însă mi-am dorit să ajung cât mai repede la Tulcea, pentru o plimbare prin Deltă.

Dunărea am trecut-o cu bac-ul la Galați (20 lei mașină + șofer și câte 1.5 lei pentru pasageri). Drumul spre Tulcea ne-a oferit o surpriză tare plăcută și unul dintre cele mai verzi și proaspete peisaje pe care le-am văzut în ultima vreme! Acesta este motivul pentru care afirm că țara noastră este atât de frumoasă la început de vară! Coline line, grâu verde, rapiță de un galben aprins și oi care pasc liniștite pe pajiști: un peisaj de vis!

drum-tulcea-galati

ploaie

Plimbare prin Deltă

La Tulcea am mers direct în port și nici n-am așteptat două minute că am și fost întrebați dacă dorim o plimbare prin Deltă. Sunt multe tipuri de bărci, așa că veți găsi cu siguranță ceva, în funcție de durată și de buget. Noi ne-am urcat cinci într-o barcă rapidă, plimbarea a durat 1.5 ore și ne-a costat 60 lei de persoană. A fost drăguț, am intrat pe canale extrem de largi, dar și pe unele înguste, am văzut cormorani, lebede și alte zburătoare. Am întâlnit case de pesacari, le-am admirat micuțele grădini și viile de 2,3 m, late cât bucata de pământ pe care se aflau.

M-am bucurat de aerul rece și proaspăt, de viteza bărcii, de liniștea deltei și de frumusețea naturii. Delta Dunării este pentru mulți locul preferat din România, are o frumusețe aparte și e musai să fie vizitată măcar o dată!

faleza-tulcea

Delta Dunarii

Delta Dunarii

Delta Dunarii

Delta Dunarii

Delta Dunarii

Delta Dunarii

Delta Dunarii

Delta Dunarii

De la Tulcea spre Bucureși ne-am hotărât să urmăm drumul pe la Constanța, fiind refăcut și aproape la fel de rapid ca cel vechi, cu toate că distanța este mult mai mare. Așa am ajuns să facem și o scurtă oprire la cetatea Enisala.

Cetatea Enisala

O văzusem în poze și nu pot spune că mi-am dorit cu ardoare să o vizitez, mi se părea că nu are mai nimic de oferit. Dar ceea nu se poate vedea din pozele cu cetatea, este peisajul pe care aceasta îl oferă de jur împrejur! Este feeric și nici nu voi încerca să-l descriu în cuvinte, vă las mai bine cu pozele! Ce-i drept, am avut și noroc să ajungem fix la apus!

Enisala

Enisala

Enisala

Enisala

Enisala

Enisala

 

Așa s-a încheiat scurta noastră escapadă de o zi prin Dobrogea. Dacă stați mai mult, vă recomand și un traseu către cel mai întalt vârf, de 487 m!

 

 

Facebook Comments

1 Comment

  1. Foarte faină escapada, nu m-aș fi gândit să parcurg un astfel de traseu într-o singură zi. Prima poză cu cetatea și apusul e chiar superbă!

Write A Comment