Abel Tasman

Abel Tasman e un loc de vis! Am fost cazati in Marahau, la The Barn, intr-un camping extrem de frumos amenajat, cu facilitati atat pentru cei care vor cazare la casute, in stil hostel sau camping.

Am inchiriat kayace si am plecat sa exploram parcul national pe mare! Totul este super bine organizat, iar instructajul a tinut aproape doua ore, pentru ca si-au dorit sa se asigure ca suntem pregatiti si stim sa ne descurcam in orice situatie.

Am impartit kayakul cu Jonathan, un englez care a plecat sa exploreze Australia, Noua Zeelanda si Asia de S-E pentru cel putin sase luni. Tocmai a terminat studiile si se pregateste pentru a fi profesor de matematica, dar pana atunci are de explorat lumea.. Un baiat linistit, dar in acelasi timp deschis si dornic de aventura.

Abel Tasman

Am plecat pe mare intr-un grup de 14 persoane, insa ne-am pierdut pe drum si spre final am ramas doar 4 sa infruntam valurile, soarele arzator si… propriile puteri, pentru ca drumul de intoarcere parea ca nu se mai termina. Insa toata experienta a fost una extrem de frumoasa, pentru ca am descoperit plaje aproape pustii, cu nisip auriu si pescarusi destul de salbatici, foci ce leneveau la soare pe pietre, o foca care plutea pe apa, de parea aproape moarta, dar care, de fap doar se odihnea putin, valuri, vant, sau mare linistita, pentru ca peisajul se schimba la fiecare jumatate de ora.

Abel Tasman

Seara eram atat de obosita, iar mainile ma dureau pur si simplu nefacand nimic, de am crezut ca a doua zi ma paste o febra de toata frumusetea… dar nu a fost asa. Am adormit rapid, lovita de soarele puternic de pe parcursul zilei.

Din Abel Tasman nu voi uita vreodata cerul senin si toate stelele pe care le-am vaazut pe cer in cele doua nopti petrecute acolo. Imi era dor de natura si de stele si mi-am propus ca trebuie sa fac asta mai des. Sa vad calea lactee mai des, pentru ca in poluarea care ne inconjoara vietile uitam de senintatea unui cer plin cu miliarde de stele. Care sunt acolo pentru ca noi sa le putem admira.

Abel Tasman

Tot in Abel Tasman am gatit pentru prima data impreuna cu colegii de drum, la propunerea lui Thor, soferul ghid pe care l-am avut timp de cateva zile. Desi aveam trei gratare mari acolo, el a decis sa gatim un… stir fry. Ne-am intrebat cu totii de ce tocmai aceasta alegere, insa s-a dovedit a fi una chiar inspirata, caci cina pregatita de 20 maini mai mult sau mai putin iscusite intr-ale bucatariei a fost una delicioasa. Seara s-a terminat admirand lemnele arzand in soba si cerul plin de stele.

Abel Tasman

Acum, la aproximativ trei luni de la terminarea vacantei in Noua Zeelanda, pot spune ca cele doua nopti petrecute in Abel Tasman au fost printre cele mai frumoase si linistitoare, m-au incarcat cu energie cat pentru un an intreg! Complexul de casute, corturi si camping The Barn se afla intr-un loc remote, in mijlocul Parcului National Abel Tasman, foarte aproape de plaja. Conexiunea la internet este aproape inexistenta, asa ca am reusit sa ma deconectez si sa ma bucur din plin de natura si de oamenii pe care i-am cunoscut acolo.

Abel Tasman

In Abel Tasman – Marahau se pot face multe activitati, iata cateva exemple:

  • inchiriere kayak – 65 NZD
  • inchiriere kayak si excursie cu ghid – 110NZD
  • drumetii -gratis
  • drumetii cu ghid
  • skydiving – se spune ca este unul dintre cele mai frumoase locuri pentru sarit cu parasuta, pentru ca de sus se pot vedea ambele insule – 280 NZD
  • sailing – incepand cu 90 NZD
  • rafting in canion – 280 NZD

Abel Tasman

Eu am ales kayak fara ghid, impreuna cu alti colegi de traseu, asa ca am fost preluati dis-de-dimineata de la cazare, pentru instructaj. Acesta a durat doua ore, timp in care am fost invatati cum sa purtam corect costumele, ce sa facem in cazul in care kayakul se rastoarna si am facut cateva simulari pentru a se asigura ca am inteles cu totii. A durat mult, insa m-am bucurat sa vad seriozitatea cu care am fost tratati. Mai apoi am primit harti si am fost transportati la locul de plecare.

Desi ne-au sugerat sa ramanem impreuna, ca grup, cumva ne-am separat rapid in functie de cunostinte si prieteniile care se legasera pana atunci intre noi. Prima parte de traseu a fost destul de dificila, cu vant si valuri maricele carora sa le facem fata. Asadar, a picat la fix pauza pe o plaja aproape pustie, cu nisip auriu si vegetatie bogata.

Am vaslit mai apoi catre o insula unde stiam ca traiesc multe foci, in speranta ca vom zari si noi cateva. S-au lasat cam greu descoperite, insa le-am vazut: unele stand linistite pe pietre, altele plutind in apa. Super-frumoase toate!

Dupa inca o oprire pe o plaja pustie, am inceput sa vaslim inapoi spre punctul de plecare, pentru ca la ora 16 trebuia sa fim inapoi. Drumul parea mai lung, bratele ne erau obosite si soarele stralucea cu putere, ceea ce a facut ca acea ora sa fie tare anevoioasa… insa a meritat din plin efortul!

In concluzie pot spune ca Abel Tasman este un loc ce nu trebuie ratat in vacanta din Noua Zeelanda! Mi-a ramas in suflet si mi-as dori sa mai pot ajunge, candva, acolo…

Abel Tasman

 

 

Facebook Comments

Write A Comment