Auzisem de mult că pe litoralul Bulgariei, foarte aproape de Vama Veche, s-ar afla un loc  unde marea întânește stâncile și creează un peisaj la fel de frumos cu cele întânite pe coastele  Mediteranei: la Cap Kaliakra.

Cap Kaliakra

 

Trebuia să mă conving, așa că imediat ce m-am întors din Asia, pentru că dorul de mare era cam prea..mare, m-am urcat în mașină și am pornit spre Kaliakra. Da, din păcate se poate ajunge acolo doar cu mașina, din câte știu nu există mijloace de transport în comun care să treacă de vamă (asta dacă nu găsiți vreo excursie organizată care să includă și această destinație). Din Vama Veche se ajunge cam în 40-50 minute.

Cap Kaliakra

Cap Kaliakra

Ajunși la Cap Kaliakra, am parcat mașina și am înaintat printre ruinele romane. Am descoperit un peisaj superb, porțiunea îngustă de pământ fiind înconjurată pe ambele părți de apă. O apă străvezie și calmă. Am făcut poze, am admirat de jur-împrejur și am luat prânzul la singurul restaurant de acolo.

Cap Kaliakra

Cap Kaliakra

Cazarea am ales-o pe Booking.com, într-o vilă frumoasă din localitatea Topola. M-au vrăjit piscina și peisajul din fotografii și nu-mi pare rău deloc! A fost mai ieftin decât aș fi găsit în România, pentru aceleași condiții și m-am simțit excelent. Mai ales seara, pe furtună și ritmuri de rock..sau dimineața, începută cu muzică clasică și chill-out portughez, pentru că proprietarul este un adevărat meloman!

Cap Kaliakra

Cap Kaliakra

Cap Kaliakra

dogs

După micul dejun, am mers să vedem plaja din apropierea vilei, una pustie și tare frumoasă. Mai apoi, am zis să dăm o fugă până la Balchik, că tot eram aproape, însă nu mi-a plăcut deloc atmosfera de bâlci, așa că n-am mai intrat să vizitez castelul (pa care l-am mai văzut în urmă cu vreo 8, 9 ani).

Cap Kaliakra

Cap Kaliakra

În drum spre casă, am mai făcut două opriri: una la ferma de midii de la Dalboka, al cărei restaurant nu prea m-a impresionat. Totuși, dacă ajungeți acolo, să încercați sarmalele cu midii, sunt interesante. Ce-a de-a doua oprire am făcut-o în Vamă, pe care am găsit-o mai frumoasă ca niciodată: apă curată, azurie și liniștită!

Vama Veche

Vama Veche

Vama Veche

 

În concluzie, mi-a plăcut mult la Cap Kaliakra, dar și Marea Neagră în luna mai! Vă recomand și vouă să o vizitați în extra-sezon, chiar dacă e puțin cam prea rece pentru bălăceală.

Facebook Comments

Write A Comment