Dupa cum am mentionat deja in alte articole, eu am capatat pasiunea pentru calatorii de la parintii mei care si-au petrecut fiecare concediu, de cand ii stiu, incercand sa descopere cate o mica parte din lumea asta. Am vizitat impreuna aproape toata Romania, iar mai apoi, cand am crescut, ne-am facut curaj si am iesit sa exploram Europa. Ei au ajuns acum la vreo 25 de tari vizitate, mii de kilimetri parcursi si cateva zboruri, incepute mai cu teama, dar cu care au fost nevoiti intr-un final sa se obisnuiasca. Ii pot numi calatori experimentati si ma bucur de fiecare data cand avem ocazia sa vizitam un loc nou impreuna.

Daca pasiunea pentru calatorii a venit, oarecum, de la amandoi, cea pentru scris am mostenit-o sigur de la mama. Asadar, astazi vreau sa va prezint primul Guest Post pe blogul meu, scris de mama, despre Londra. Asteptam cu drag feedback-ul vostru in sectiunea de comentarii!

„Chiar daca ajungi in Londra cu o imagine deja formata de-a lungul timpului, din diverse poze, din cartile de limba engleza ale copilariei, din emisiuni de travel sau poate de stiri, odata ajuns in aceasta metropola merita sa te scuturi de toate acestea si sa te lasi surprins. Sa lasi loc pentru propria impresie, sa ai propriile emotii, sa o admiri nestingherit de alte pareri.

 

Londra
Pentru ca Londra e altfel.

Are regalitatea in fiecare cladire, in fiecare ornament, in fiecare pod, in fiecare zid si in fiecare strada.
Are prestanta in sirurile de case albe, elegante, aristocrate, cu arcade, coloane si trepte somptuase la intrare in fiecare casa, atunci cand vei colinda vestitul cartierul Noting Hill.

Londra

London
La cateva stradute mai incolo albul cladirilor se transforma: casele prind viata prin culori distincte, diferite, tari, in contrast absolut, dar impunatoare prin impetuozitatea lor inalta.
Dupa alte strazi strabatute peisajul se schimba total: intalnesti o zona veche, pastrata si conservata cu religiozitate in care, indata ce-am ajuns, m-am simtit ca intr-un film din alte vremuri: Portobello Road, locul unde am regasit magazine mici, cladiri viu colorate, marfuri artizanale, tarabe cu fel si fel de lucrusoare de manufactura. Si multi oameni cutreierand si cortobaind prin acest univers.

Dar si cartierele in culoarea calda a zidurilor de caramida, majoritare dealfel in Londra, sunt un deliciu pentru calator. Rosul stins si molcom, cu trecut si prezent, cu vechime, te imbie sa uiti de timp, de secolul in care te afli, si sa-ti lasi pasii sa cutreiere aiurea, pe oriunde.

View this post on Instagram

Fashion in London #londonfashion

A post shared by Victoria (@victoria.dragan) on

Londra

London

London

Are Londra si parcuri. Imense, unele aparent salbatice, cu alei usor pietruite, necosmetizate, cu arbori lasati in voia lor, de poti sa crezi ca ai ajuns intr-o padure uitata in mijlocul orasului. Cu mult verde proaspat, ajutat de ploile aproape zilnice. Cu veverite, cu rate si gaste salbatice, cu lebede si cu porumbei. Ai unde sa-ti tragi sufletul, sa iei o pauza, un ragaz intre drumuri, sa prinzi puteri si s-o iei de la capat in explorarea marelui oras.

Londra

Londra

Londra

Londra
Londra are muzee…cat vezi cu ochii. Labirinturi de galerii pe mii de kilometri. Trebuie sa ai timp, curiozitate, rezistenta si, desigur, drag de artele frumoase, si vei avea satisfactii pe masura.
Si are palate. Maiestuoase, grave, solide, unele pastrand vechile ritualuri si ceremonii, locuite inca de regii si printii vremurilor noastre. Ca o vraja, aceste ceremonii oficiale atrag zilnic mii de turisti, dornici de a imortaliza o secunda-doua de poveste.
Si are si Tamisa. Larga, alene curgatoare, martora la nasterea acestei cetati, cutreierata ziua de vapoare si odihnindu-se la ceas de seara, reflectand magic luminile orasului.

Londra

Londra

Londra

Londra

Londra

 

Multe minunatii mai are Londra aceasta: muzicalitatea limbii, zumzetul strazilor, fosnetul ploilor, dansul necontenit al norilor printre timide raze de soare, Big-Ben-ul, Roata care se invarte fara graba, alternanta inedita de cladiri noi si vechi, nedaranjanta totusi, pentru ca toate sunt impecabile. Autobuze etajate, cabine telefonice rosii, meridianul zero de la Greenwich, zone pietonale lejere, cafenele pline, piete de food street cu arome din toata lumea, cat sa hraneasca si sa cuprinda toate natiile ce vor sa puna piciorul intr-un oras al regalitatii din istorie, din povesti, din filme si din zilele noastre.

Si mai are ceva: Londra are atentie ca totul sa fie ingrijit, curat, primitor si dorinta sa te simti in siguranta, bine-venit si bine-primit.

Londra

Londra

Londra

Londra

View this post on Instagram

Londra. #london #unitedkingdom #colorsoftheday

A post shared by Victoria (@victoria.dragan) on

Asadar, mareata Londra va asteapta sa o cunoasteti si apoi s-o revedeti, ori de cate ori vi se face dor.”

Pentru ca orice calator care se respecta are un cont de Instagram bine updatat, pe mama o puteti gasi aici.

View this post on Instagram

London. After rain. #londonafterrain #london #unitedkingdom

A post shared by Victoria (@victoria.dragan) on

View this post on Instagram

Tower Bridge London #towerbridge #london

A post shared by Victoria (@victoria.dragan) on

Citeste si…

Facebook Comments

2 Comments

  1. Văzusem postarea de când ai publicat-o, dar abia acum am avut timp să și citesc. Atât am vreau să zic – trebuie s-o mai inviți pe mama ta să scrie postări pe blog. 😀

Write A Comment