In scurta mea excursie din Elvetia si Franta, cea in care am ajuns si la Chamonix, am alocat una dintre zile vizitarii unui oras care era de mult pe lista mea de dorinte: Annecy.

Situat in Franta, la aproximativ o ora de Geneva, Annecy este denumit si Venetia dintre Alpi, datorita canalelor ce strabat orasul, cladirilor in culori pastelate si sarmului sau aparte. Desi am gasit o oarecare asemanare cu Venetia, tind sa nu ma bazez prea mult pe astfel de asocieri, pentru ca fiecare loc pe care il vizitez are ceva special, care il diferentiaza mult de toate celalalte.

 

Plimbarea pe stradutele din Vieille Ville (Orasul Vechi) este ca o scurta intoarcere in trecut: printre cladiri colorate, nu tocmai proaspat restaurate, dar care ascund mistere numai de ele stiute. Printre lampadare galbene, obloane lasate si pancarte ramase incremenite de vreme. Alaturi de apa din canalalele strajuite de flori ce curge lin printre zidurile care au uitat parca sa stea drepte, dar inca rezista timpurilor ce trec.

 

Multimea de cafenele, magazine de suveniruri si oameni curiosi anima atmosfera si ne intorc in prezent, intr-o zi in care ne bucuram cu totii de razele de soare care isi fac din cand in cand aparitia printre nori. Ma opresc la o cafea si imi comand si-un sandwich savoyard, ca doar sunt in Franta si branzeturile sunt la ele acasa.

 

Dar Annecy mai are ceva, bijuteria sa cea mai de pret, as spune eu: lacul! Lacul Annecy, strajuit de Alpii cu varfuri inca albe, ce are apa clara si curata ca lacrima. Am pornit pe jos, pe o latura a sa pentru o plimbare ce avea sa fie o adevarata deconectare de la griji si ganduri aiurea. Am intalnit oameni voiosi care au iesit la o portie buna de alergat sau pedalat, muzicieni care isi gaseau inspiratia in frumusetea peisajelor, caini fericiti alergand dupa un simplu bat aruncat in apa. Ne bucuram cu totii de natura, de ziua libera de Paste, de aer curat si de un loc magic, pentru ca doar asa poate fi numit peisajul care mi se asternea in fata ochilor.

 

 

Annecy mi-a demonstrat inca o data ca Franta e o tara extraordinara, ce merita strabatuta in lung si-n lat! Pe langa faimosul Paris, pe care il iubesc din toata inima, de fiecare data cand ajung in Franta descopar noi si noi comori. Iar toate acestea, impletite cu un accent pur frantuzesc, preferatul meu dintre toate limbile pamantului (pe care am avut norocul sa le aud pana acum), fac orice vacanta petrecuta in aceasta tara sa fie una de poveste!

 

Informatii utile:

  • In Annecy am ajuns usor din Geneva, cu autocarul. Drumul dureaza putin peste o ora si a costat 26 euro dus-intors.
  • Pentru preturile cazarilor in Annecy, puteti arunca un ochi aici. Eu am stat pe toata durata vacantei in Geneva.
Facebook Comments

Write A Comment